Bενιζέλος: Η παρούσα κυβέρνηση είναι το πρόβλημα της οικονομίας

Bενιζέλος: Η παρούσα κυβέρνηση είναι το πρόβλημα της οικονομίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρως αντίθετος στο κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε υπέρ της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, υπενθυμίζοντας τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως «η χώρα θα μπορούσε να είναι σε πολύ διαφορετικό σημείο σήμερα, χωρίς την υποχώρηση του 2015» μία υποχώρηση που όπως είπε θα έχει για πολλά χρόνια συνέπειες στην χώρα.

Στην ερώτηση πως αφού η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει και μελλοντικά την οικονομία θα παίξει κάποιο ρόλο η αλλαγή της πολιτικής εξουσίας ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος, το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, που εμποδίζει την ανασυγκρότηση» υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απλά «κατασκευάζουν εχθρούς».

Όσον αφορά την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δημοσιονομικά του 2009 ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία δημιουργήθηκε κυρίως το 2007- 2009.

Για το Σκοπιανό

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο εθνικό θέμα του Σκοπιανού κατηγορώντας την κυβέρνηση πως πήγε να κατασκευάσει ένα τέχνασμα. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει οι δε ΑΝΕΛ να καταγγέλουν, λέγοντας πως ο κ. Καμμένος δε μπορεί να συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι».

«Η Ελλάδα δέχεται ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προδιορισμό για κάθε χρήση» τόνισε ζητώντας εκείνο που ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, δηλαδή ενημέρωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή