Εκλογική ετοιμότητα από τα στελέχη Ν.Δ. ζητεί ο Μητσοτάκης

Εκλογική ετοιμότητα από τα στελέχη Ν.Δ. ζητεί ο Μητσοτάκης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του ότι το 2018 θα είναι χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και τα επιχειρήματα που αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώπιον των «γαλάζιων» τομεαρχών, τους οποίους έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα, ζητώντας μεγαλύτερη κινητικότητα για την εξειδίκευση του προγράμματος και ισχυρότερη παρουσία στη Βουλή.

«Το “φύλλο πορείας” της χώρας είναι δυστυχώς ήδη γραμμένο. Είναι ψηφισμένο. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται κι άλλο μέχρι 18%, την 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο, αν δεν απαιτηθεί νωρίτερα», σημείωσε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει μαυρίσει» τις επόμενες χρονιές και αφήνοντας αιχμές για την καθαρή έξοδο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί και είπε για άλλη μία φορά ότι το 2018 θα είναι έτος «μεγάλης πολιτικής μάχης».

Την ίδια ώρα, νέες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα της Ν.Δ. με τον όμιλο Μάρη, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Εθνους», το οποίο η Πειραιώς χαρακτήρισε «προβοκατόρικο». Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα με τίτλο «Στοχοποιούν τον Καραμανλή» επιτίθετο στην ηγεσία της Ν.Δ., αφήνοντας υπονοούμενα περί συνεννόησής της για την αποκάλυψη του σημειώματος της ΤτΕ σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009 που έκανε η «Κ» της Κυριακής. Η Πειραιώς έχει αφήσει και άλλες φορές αιχμές για δίαυλο συνεννόησης του εν λόγω ομίλου με τον κυβέρνηση, ωστόσο χθες προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καταγγέλλοντας σε ανακοίνωσή της ότι ο Γ. Δραγασάκης κάνει συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη. «Μετά και το πρωτοσέλιδο, δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι ο όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών».

Το χθεσινό συντονιστικό των τομεαρχών έγινε το βήμα από το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια άτυπη επιτροπή εκλογικού αγώνα. Αυτή θα αναλάβουν για όλες τις περιφέρειες της χώρας οι τομεάρχες της Ν.Δ., οι οποίοι κατανέμονται σε περιφέρειες άλλες από αυτές στις οποίες εκλέγονται. Η ευθύνη τους δε, η οποία, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι και η ανάδειξη νέων στελεχών και η περαιτέρω εξειδίκευση των περιφερειακών και τοπικών προγραμμάτων της Ν.Δ., αφορά τόσο τις αυτοδιοικητικές όσο και τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν. Επί της ουσίας, αυξάνονται οι ευθύνες και ο ρόλος των τομεαρχών, στους οποίους θα διανεμηθούν προτεραιότητες ανά περιφέρεια. Την Αττική αναλαμβάνουν οι Γ. Βρούτσης, Κ. Καραμανλής, Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Πλακιωτάκης, την Ανατολική Μακεδονία οι Ν. Δένδιας και Γ. Γεωργαντάς, την Κεντρική Μακεδονία οι Κ. Χατζηδάκης και Ολγα Κεφαλογιάννη, τη Δυτική Μακεδονία οι Κ. Σκρέκας και Φ. Αραμπατζή, την Ηπειρο οι Ν. Κεραμέως και Ν. Παναγιωτόπουλος, τη Δυτική Ελλάδα ο Β. Κικίλιας, τη Στερεά Ελλάδα η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τη Θεσσαλία ο Αδ. Γεωργιάδης, τα Ιόνια ο Β. Οικονόμου, το Βόρειο Αιγαίο ο Μ. Κόνσολας, το Νότιο Αιγαίο ο Μ. Βαρβιτσιώτης, την Κρήτη η Ντ. Μπακογιάννη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία, αλλά και το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή