Απάντηση Λευκωσίας σε Αγκυρα για τη διακήρυξη της Med7

Απάντηση Λευκωσίας σε Αγκυρα για τη διακήρυξη της Med7

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις δηλώσεις της Αγκυρας, η οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη διακήρυξη που υιοθετήθηκε κατά την τέταρτη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο (Med7) και συγκεκριμένα για την αναφορά που έγινε στο ζήτημα του Κυπριακού, έδωσε η Κυπριακή κυβέρνηση.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω Διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λάρνακα, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη Διακήρυξη της Ρώμης, είπε ότι «το τι αναφέρεται στην Κοινή Διακήρυξη της Ρώμης είναι η θέση των 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η θέση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αυτό που λέει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, είναι αυτό που πιστεύει η Διεθνής Κοινότητα σε σχέση με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί η Τουρκία, αλλά και κάποιοι κύκλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τόσο πιο σύντομα θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού.

Η ανακοίνωση, το μόνο που αποδεικνύει είναι εκνευρισμό από πλευράς Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς κοινότητας.

Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω Διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού» καταλήγει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή