ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Λευκωσίας σε Αγκυρα για τη διακήρυξη της Med7

apantisi-leykosias-se-agkyra-gia-ti-diakiryxi-tis-med7-2227571

Απάντηση στις δηλώσεις της Αγκυρας, η οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη διακήρυξη που υιοθετήθηκε κατά την τέταρτη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο (Med7) και συγκεκριμένα για την αναφορά που έγινε στο ζήτημα του Κυπριακού, έδωσε η Κυπριακή κυβέρνηση.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω Διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λάρνακα, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη Διακήρυξη της Ρώμης, είπε ότι «το τι αναφέρεται στην Κοινή Διακήρυξη της Ρώμης είναι η θέση των 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η θέση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αυτό που λέει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, είναι αυτό που πιστεύει η Διεθνής Κοινότητα σε σχέση με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί η Τουρκία, αλλά και κάποιοι κύκλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τόσο πιο σύντομα θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού.

Η ανακοίνωση, το μόνο που αποδεικνύει είναι εκνευρισμό από πλευράς Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς κοινότητας.

Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω Διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού» καταλήγει.