Σκουρλέτης: Λάθος το να δημιουργούμε εικόνα υπεραισιοδοξίας για μετά τον Αύγουστο

Σκουρλέτης: Λάθος το να δημιουργούμε εικόνα υπεραισιοδοξίας για μετά τον Αύγουστο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσταση που θα βρεθεί η χώρα μετά τον Αύγουστο του 2018 αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θέλησε να ρίξει τους τόνους και την εικόνα υπεραισιοδοξίας που ενδεχομένως να έχει δημιουργηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Βρισκόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση και αυτό το πολυνομοσχέδιο πρέπει να το βλέπει κανείς υπό το πρίσμα της συνολικής συμφωνίας».

Υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «δεν είναι σωστό να δημιουργούμε μια εικόνα υπεραισιοδοξίας, αλλά ούτε να μην κατανοούμε τη νέα κατάσταση που θα προκύψει μετά τον Αύγουστο του 2018 όπου, από την σκληρή επιτροπεία θα μπούμε σε μια περίοδο λιγότερων παρεμβάσεων με περισσότερη ελευθερία». Αυτό όπως, διευκρίνισε, «δεν σημαίνει ότι μια σειρά δεσμεύσεων που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ε.Ε. δεν θα ισχύουν».

«Ήταν μια πορεία αντιφάσεων με καλές και κακές στιγμές που τελικά το πρόσημο είναι θετικό γιατί αυτή η πορεία μας οδηγεί σε ένα ξέφωτο. Σημασία έχει ότι έχει κερδηθεί ένα χαμένο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας της κυβερνητικής πολιτικής.

Επιπλέον μέτρα για πρώτη κατοικία εάν χρειαστεί

«Δεν πρέπει να βάζουμε όλες τις περιπτώσεις στο ίδιο τσουβάλι. Μια διαφορά ανάμεσα σε ιδιώτες είναι τελείως διαφορετικές από μια διαφορά με μια τράπεζα που έχει δανειοδότηση σε άλλες εποχές, με άλλα εισοδήματα και με άλλες αξίες», είπε, μιλώντας για τους πλειστηριασμούς ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην περάσουμε σε στρεβλώσεις. Υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που κανείς δεν θα θέλει να τους προστατέψει. Να υπάρξουν επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί».

Δεν καταστρατηγείται το δικαίωμα της απεργίας

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε και για τον συνδικαλιστικό νόμο απαντώντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγεί το δικαίωμα της απεργίας. Δεν γίνονται καλύτερα τα πράγματα αλλά αυτή η ρύθμιση που αναφέρεται μόνο σε επιχειρησιακά σωματεία θα μπορούσε να είναι και το έναυσμα για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η απάντηση θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή».

Αναφερόμενος στα οικογενειακά επιδόματα, ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι είναι «σωστή η ολιστική προσέγγιση για το παιδί» και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Ενδεχομένως να υπάρχει λάθος προσδιορισμός του επιδόματος αλλά οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την αρμόδια υπουργός υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ζουράρι, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις εκφράζουν αποκλειστικά τον ίδιο ενώ χαρακτήρισε λάθος την πρόταση για το δημοψήφισμα, για την οποία έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σε άρθρο του. Είπε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία ευκαιρία για το «Μακεδονικό» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν θέση, επιθετικό προσδιορισμό που μπορεί να περιλαμβάνει και γεωγραφικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή