Π. Ρήγας: Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία

Π. Ρήγας: Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα, είναι αρραγής η πλειοψηφία» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή και την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

«Με τις ιδιαίτερες -προφανώς- και διαφορετικές απόψεις και καταβολές που υπάρχουν, υπάρχει ένας κοινός στόχος σε ό,τι αφορά την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο διαχρονικά ο κ. Ζουράρις μιλάει, εκφράζεται και αποτυπώνει τη σκέψη του. Δεν θα επέλεγα ποτέ τέτοιους τρόπους να μιλήσω και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Ζουράρι, αλλά αφορά και όλους όσοι επιλέγουν άλλους τρόπους να εκφραστούν, να μιλήσουν με τέτοιο τρόπο» σημείωσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm.

«Υπάρχει ο κοινός στόχος που ακολουθείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν είναι οι διαφορές αυτές, οι οποίες θα επηρεάσουν τον βασικό στόχο, τη μεγάλη εικόνα», εξήγησε ο κ. Ρήγας επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση «επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα ρήξης αλλά δεν θα γίνει αυτό».

«Μπορούν να καλυφθούν μεταβατικά οι μειώσεις σε επιδόματα τριτέκνων».

Σχετικά με την αποψινή ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Ρήγας παρατήρησε πως «πρώτη φορά νομοσχέδιο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο περιέχει τόσο πολλά θετικά, όσον αφορά την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία».

ΓΙα τα οικογενειακά επιδόματα ο κ. Ρήγας υπογράμμισε πως «είναι πολλαπλάσια τα χρήματα που δίνονται για τη στήριξη των παιδιών, ενώ διορθώνεται και μία προηγούμενη κατάσταση στρεβλή, σε σχέση με το πώς αντιμετώπιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την παροχή αυτή, που διευρύνθηκε και αφορά το σύνολο περίπου των 800.000 οικογενειών».

«Υπάρχει ένα θέμα -και το λέω ευθέως- όσον αφορά κάποιες μειώσεις, που θα υπάρξουν λόγω της διεύρυνσης, παρόλο που είναι μεγάλη η αύξηση. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει και θα μπορεί και θα υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί μεταβατικά αυτό το κενό που διαμορφώνεται, όσον αφορά μία μικρή μείωση για το έτος, για κάποιους που έχουν τρία παιδιά και με βάση το εισοδηματικό κριτήριο. Νομίζω ότι αυτό μπορεί και θα γίνει» εξήγησε.

Ο κ. Ρήγας αναφερόμενος στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για την απεργία σημείωσε: «Καλό θα ήταν να μη γινόταν αυτό. Ήταν μία δύσκολη επιλογή, αλλά μετράς πάντα τι ήθελες να κάνεις. Είναι αυτά τα οποία πετύχαμε -σε ό,τι αφορά την επεκτασιμότητα, ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας- όλα αυτά τα οποία είχαν καταρρεύσει την προηγούμενη περίοδο, αυτά τα πήραμε, αλλά έμεινε αυτό. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα αφορά μόνο τα επιχειρησιακά σωματεία. Η πρόβλεψη ήταν 33% και πάει στο 50% και σε όσους είναι ταμειακά εντάξει (σ.σ. η απαιτούμενη για την προκήρυξη απεργιών συμμετοχή στη λήψη απόφασης των ταμειακώς ενήμερων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων), δηλαδή μπορεί να φτάσει και με 15-20% να μπορεί να πάρει το σωματείο την απόφαση για απεργία. Και αυτό δεν πρόκειται να επεκταθεί πουθενά αλλού, δεν πρόκειται να αλλάξει κάπου, ούτε για τα τριτοβάθμια σωματεία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή