ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις Φωτίου για αναπλήρωση επιδοματικών απωλειών τρίτεκνων και πολύτεκνων

diavevaioseis-fotioy-gia-anaplirosi-epidomatikon-apoleion-triteknon-kai-polyteknon-2227708

Σε νέες διαβεβαιώσεις για την αναπλήρωση των επιδοματικών απωλειών που θα υποστούν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εντός του 2018 προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ενόψει της ψήφισης της πολυνομοσχεδίου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν επανασχεδιάζεις ένα σύστημα με πολλές παραμέτρους δημιουργούνται προβλήματα όπως σε αυτά σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο 2018», είπε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ότι είχε επισημάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη κλειστή σύσκεψη που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει του τόνους στις εσωκομματικές αντιδράσεις για όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Ειδικότερα, η κ. Φωτίου  διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι με τη ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα, 738.000 οικογένειες σε σύνολο 800.000 οικογενειών θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Μεταξύ άλλων,  κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, όταν υποστηρίζει ότι «κόβονται τα επιδόματα».

Ανέφερε, δε, ότι 50.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επίσης, θα δουν μεγάλες αυξήσεις, ως εξής: Η τρίτεκνη οικογένεια, που έπαιρνε 2.940 ευρώ, θα πάρει επιπλέον 420 ευρώ ευρώ, η τετράτεκνη, η οποία έπαιρνε 3.920 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.120 ευρώ και η πεντάτεκνη, που λάμβανε 4.900 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.820.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός τα επιδόματα αυτά θα καταβάλλονται κάθε δύο μήνες, με το νέο σύστημα του ΟΓΑ. Εξάλλου, η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι από τις υπόλοιπες 50.000 οικογένειες, οι οποίες ανήκουν στις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες, περισσότεροι από τους μισούς θα δουν ελάχιστες μειώσεις και δήλωσε κατηγορηματικά ότι εντός του 2018 αυτές θα αντιμετωπιστούν.

Τέλος, εξήγησε ότι δεν επέρχεται καμία αλλαγή στον νόμο για τα προνοιακά επιδόματα, αντιθέτως θα καταστεί δυνατό τα νέα επιδόματα να πληρώνονται από τον ΟΓΑ σε σταθερή ημερομηνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ