Προσχώρηση Γ. Καρρά στη ΔΗΣΥ

Προσχώρηση Γ. Καρρά στη ΔΗΣΥ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους 20 βουλευτές αριθμεί πλέον η Κ.Ο. της ΔΗΣΥ, καθώς χθες, ένα 24ωρο μετά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ο εκλεγείς με την Ενωση  Κεντρώων βουλευτής Β΄ Αθηνών Γ. Καρράς ανακοίνωσε την –αναμενόμενη– προσχώρησή του στη Συμπαράταξη, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής βρισκόταν «σε επαφή» με τη Χαρ. Τρικούπη, όπως σημείωναν το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι του κόμματος. Ο κ. Καρράς στη δήλωση που έκανε το απόγευμα της Τρίτης σημείωσε πως εντάσσεται ως συνεργαζόμενος στη Κ.Ο., προκειμένου «από κοινού να δημιουργήσουμε τον προοδευτικό φορέα που έχει ανάγκη η χώρα» προσθέτοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να συντάσσεται με τους δανειστές.

Την ίδια ώρα, στη Χαρ. Τρικούπη με τη φράση «να μας δει ο κόσμος» δίνουν το μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Βούληση της κ. Γεννηματά είναι το αμέσως επόμενο διάστημα, παράλληλα με τις προετοιμασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου, να υπάρξει εξόρμηση των στελεχών του Κινήματος στην περιφέρεια. Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει μεικτά κλιμάκια του νέου φορέα να περιοδεύουν ανά νομό με κεντρικό στόχο την πολιτική ζύμωση. Εκεί εστίασε και η πρόεδρος του Κινήματος σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Real FM), όπου υπογράμμισε πως το κυβερνητικό «πάμε καλά» είναι μια φούσκα.

Παράλληλα, η Χαρ. Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα την ανθρωπογεωγραφία της οργανωτικής επιτροπής. Στην ανακοίνωση ξεχωρίζουν δύο σημεία: Πρώτον, η ξεχωριστή αναφορά πως 200 μέλη της ΟΕΣ είναι κάτω των 40 ετών, δείγμα της βούλησης για ανανέωση. Δεύτερον, η αναφορά πως «η ΟΕΣ συνολικά έχει αριθμό συμμετεχόντων που δεν υπερβαίνει κατά πολύ τους αντίστοιχους αριθμούς ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ», που ουσιαστικά απαντά στις επικρίσεις εκείνων που λένε πως το νέο όργανο είναι υπερβολικά πολυάριθμο.

Τέλος, ο κ. Δανέλλης, ο οποίος απουσίαζε χθες κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, με δηλώσεις στο ραδιόφωνο (Παραπολιτικά FM) απάντησε ο ίδιος στα περί φλερτ με την κυβέρνηση, λέγοντας πως η στάση του ήταν συνείδησης, «για να σταθώ συνεπής στις απόψεις μου και να είμαι και υπεύθυνος απέναντι στο κόμμα μου και στο Κίνημα Αλλαγής». Κατέληξε, δε, πως «αν ήμουν παρών θα ψήφιζα “ναι” στο άρθρο που αφορούσε τις απεργίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή