Βολές από Β. Λεβέντη μετά την προσχώρηση

Βολές από Β. Λεβέντη μετά την προσχώρηση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαμάχη του Βασίλη Λεβέντη με την πρώην βουλευτή του κόμματος Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία ολοκληρώνοντας το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου προσχώρησε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν ο μόνος πονοκέφαλος για τον 67χρονο πρόεδρο. Η προχθεσινή απουσία του βουλευτή Τάσου Μεγαλομύστακα, πυροδότησε σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία αναφέρονταν σε πιθανή προσχώρησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο 30χρονος βουλευτής, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ψεύδη που «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια». Ο βουλευτής Σερρών προσθέτει πως μένει πιστός στις ιδέες με τις οποίες εισήλθε στο Κοινοβούλιο και η σχέση του με την Ενωση Κεντρώων «παραμένει αρραγής», όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι διευκρινίσεις του βουλευτή ικανοποίησαν την ηγεσία του κόμματος, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δει να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη περίπτωση σαν εκείνης της κ. Μεγαλοοικονόμου. Για τη βουλευτή Β΄ Πειραιά, άλλωστε, υπάρχει οργή, όπως καταγράφηκε από τα οξύτατα σχόλια του κ. Λεβέντη, που δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως η πρώην βουλευτής του κόμματος θα λάβει την απάντηση το βράδυ των εκλογών. Ο κ. Λεβέντης επέρριψε παράλληλα ευθύνες και στον κ. Τσίπρα –επειδή προφανώς αποδέχθηκε την ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ– επικεντρώνοντας τις βολές του στο ηθικό κομμάτι. «Πιστεύαμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ένα ήθος. Τώρα έχασε κι αυτό το ηθικό πλεονέκτημά του». Στην ίδια λογική, δηλαδή με επίκληση στο ηθικό κομμάτι της απόφασης, επιτέθηκε και στην ίδια την αποχωρήσασα βουλευτή. Με δηλώσεις του (Alpha) τόνισε πως «το ηθικό είναι όταν διαφωνείς με το κόμμα σου να παραδίδεις την έδρα», αποδίδοντας μάλιστα την αποχώρησή της σε ίδιον όφελος. «Δεν ήταν πολιτικοί οι λόγοι» της αποχώρησης σημείωσε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «άλλαξε όταν έβαλα αντιπρόεδρο τον Μάριο (σ.σ. Γεωργιάδη)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή