ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιβάνοφ για Σκοπιανό: «Χρειάζεται προσοχή στο ονοματολογικό»

ivanof-gia-skopiano-chreiazetai-prosochi-sto-onomatologiko

«Χρειάζεται προσοχή στο ονοματολογικό με σεβασμό στη Χάρτα του ΟΗΕ, στα ψηφίσματα και στην ενδιάμεση συμφωνία», τόνισε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ σε παρέμβασή του σε συνέδριο που οργανώθηκε από το σκοπιανό διπλωματικό σώμα στη Γευγελή.

«Ως πρόεδρος της ‘’Μακεδονίας’’ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την κυβέρνηση και θα υποστηρίξω μεταρρυθμίσεις οι οποίες προέρχονται από ανοιχτό διάλογο και από ευρεία συναίνεση» διεμήνυσε ο προερχόμενος από το VMRO πρόεδρος της ΠΓΔΜ, στη σκιά και του νόμου για τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα που ανέπεμψε την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιβάνοφ δεν ανέπεμψε απλώς το προεδρικό διάταγμα, αλλά το έκανε από τηλεοράσεως περιγράφοντας τον νόμο για τις γλώσσες ως «αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας». 

«Δικαιούμαστε ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Αναφερόμενος εμμέσως στο ζήτημα της ονομασίας, υποστήριξε ότι «αυτό το έτος προσφέρει στο ΝΑΤΟ την ευκαιρία να επανορθώσει την αδικία που έκανε στη ‘’Μακεδονία’’ το 2008 στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και να προσκαλέσει τη χώρα μας να συμμετάσχει στη Συμμαχία».

«Αξίζουμε το καθεστώς ένταξης στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο για την υιοθέτηση των αναγκαίων, και αρκετά σκληρών μεταρρυθμίσεων, αλλά και για τη συνεισφορά μας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια με τη συμμετοχή μας σε σειρά ειρηνευτικών αποστολών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα αξιόπιστο μέλος της διεθνούς κοινότητας, είμαστε έτοιμοι να γίνουμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».