Σαμαράς: Τίτλος τιμής όσα λέει για μένα ο κ. Τσίπρας

Σαμαράς: Τίτλος τιμής όσα λέει για μένα ο κ. Τσίπρας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη στ΄'αση του στο ζήτημα των Σκοπίων, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα», ήταν το σχόλιο του κ. Σαμαρά.

Νωρίτερα, μιλώντας προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι θα «υποχρεωθεί πολύ γρήγορα, από την ίδια τη ζωή, να πάρει θέση» (σσ: για το Σκοπιανό)  αλλά εξαπέλυσε επίθεση και στον πρώην πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα φορτώθηκε στη χώρα το 1992» (…) όταν ο «τότε ΥΠΕΞ κ. Σαμαράς προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον».

«Και σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».

Στον πρώην πρωθυπουργό απάντησε -μέσω δήλωσής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο- ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν. Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ήταν η δήλωση του κ. Παππά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή