ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Θα υπάρχει χρέωση αλλά όχι νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

spirtzis-tha-yparchei-chreosi-alla-ochi-nea-diodia-se-varympompi-kai-agio-stefano-2228960

Ξεκαθάρισε το τοπίο σε σχέση με το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε, δεν θα υπάρξουν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά θα υπάρχει χρέωση με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

«δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή, αλλά θα ισχύσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μέσω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα χρεώνονται μόνο όσοι δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα εξαιρούνται από τη χρέωση», είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ συμφώνησε με τους κατοίκους των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Επισήμανε ότι όσα γίνονται αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.

«Τα διόδια θα υπάρχουν, αλλά θα εξαιρούνται από τη χρέωση οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής που χρησιμοποιούν τον δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο», ξεκαθάρισε.