Πυρά κατά εξαγγελίας για τα κόκκινα δάνεια στελεχών των Ε.Δ.

Πυρά κατά εξαγγελίας για τα κόκκινα δάνεια στελεχών των Ε.Δ.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου περί εξαγοράς των κόκκινων δανείων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων, κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση που προτείνει θα περιλαμβάνει εν ενεργεία στελέχη των Εν. Δυνάμεων, αλλά και αποστράτους. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η εξαγορά των δανείων (στεγαστικών και καταναλωτικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας) θα γίνει από τα διαθέσιμα των Ταμείων και του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Αντίδραση Ν.Δ.

«Τα στελέχη των Εν. Δυνάμεων γνωρίζουν καλά ότι όσο πήραν τρία χρόνια τα αναδρομικά που τους υπόσχεται ο κ. Καμμένος, άλλο τόσο θα τους εξαγοράσει και τα δάνεια», σχολίασε σε δηκτικό τόνο στο Twitter ο αρμόδιος του Τομέα Αμυνας της Ν.Δ. Β. Κικίλιας. Και παρέπεμψε, εν συνεχεία, σε διαδοχικές δηλώσεις του κ. Καμμένου κατά το 2017, στις οποίες ο υπουργός Εθν. Αμυνας φαινόταν να δεσμεύεται για την επιστροφή των αναδρομικών των στρατιωτικών. Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «εμπλουτίζει καθημερινά την ατζέντα των ψεμάτων του». Και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ Καμμένος «αντί να δίνει υποσχέσεις ανεφάρμοστες, παράνομες και αντισυνταγματικές, ας επιστρέψει τουλάχιστον, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, το υπόλοιπο 50% των αποδοχών που τους οφείλει σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος εκφράζει την απορία αν η πρακτική Καμμένου αποτελεί «νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης τον οποίο θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές ομάδες». «Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν τα παραμύθια», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ποτάμι, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθν. Αμυνας. «Ο κ. Καμμένος», αναφέρουν στη Σεβαστουπόλεως, «προφανώς γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, αφού είναι παράνομο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο που τον ενδιαφέρει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή