ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε, δια συνεργατών του, ο Αντώνης Σαμαράς, στο Μαξίμου που νωρίτερα είχε εκδόσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει εάν συμφωνεί με θέσεις που είχε εκφράσει ο κ.Σαμαράς το 2009 για την ονομασία των Σκοπιανών. «Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κατι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την «ενιαία ονομασία για καθε χρήση», όπως και συνέβη μέχρι σήμερα».

«Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κατι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την «ενιαία ονομασία για καθε χρήση», όπως και συνέβη μέχρι σήμερα», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

«Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news», κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλούσε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν «αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 28/11/2009 είχε αναφέρει τα εξής:

«Στο θέμα των Σκοπίων, έχει βάλει ο Κώστας Καραμανλής 'κόκκινες γραμμές'. Είμαι με αυτές τις "κόκκινες γραμμές". Ομως διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές τις "κόκκινες γραμμές", ενόψει του όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή πάρτε τα, διότι τότε ο άλλος ξεκινάει να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ αντέχω. Ξεκινάει παρακάτω. Τι είναι η "κόκκινη γραμμή" που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους και στο εσωτερικό και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των Διεθνών Οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος "erga omnes". Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψη μου δεν πρόκειται να το δεχθούν. Δηλαδή τη λεγόμενη συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν και είπα: Αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχθούν και την αλλάξουν, να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».

Στον Αντώνη Σαμαρά απάντησαν στη συνέχεια κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνοντας: «Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση και όλα θα πάνε καλά».