ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: «Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια»

filis-i-exoteriki-politiki-den-askeitai-me-syllalitiria-2229528

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, να τοποθετείται, σχολιάζοντας και τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζοντας ότι «Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση».

Αναφερόμενος στο θέμα του συλλαλητηρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Δεν ήταν ακραίοι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο» ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν.

«Είναι  λάθος η εμπλοκή της εκκλησίας σε ζητήματα πολιτικής», πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε ότι «ορθώς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί η εκκλησία έθεσε ένα θέμα».