ΕΛΚ προς Τσίπρα: Βάλτε τάξη στον κυβερνητικό συνασπισμό για το Σκοπιανό

ΕΛΚ προς Τσίπρα: Βάλτε τάξη στον κυβερνητικό συνασπισμό για το Σκοπιανό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό συνασπισμό κάλεσε με ανάρτησή του στο Twitter τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ.  Βέμπερ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός @atsipras πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον @kmitsotakis. @neademokratia».

 

 

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ είχε μιλήσει για «παράθυρο ευκαιρίας» σχετικά με την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», ήταν η δήλωση του κ. Ντολ στο Euractiv.

Την τοποθέτηση του κ. Ντολ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να ερμηνεύσει ως «κόλαφο» για τη ΝΔ και με ανακοίνωσή του σημείωνε ότι αδειάζει «την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα με νέα ανακοίνωση σημειώνοντας: «Ο κ Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή