«Κοινό περί δικαίου αίσθημα vs κράτος δικαίου»

«Κοινό περί δικαίου αίσθημα vs κράτος δικαίου»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας πάνω στη γραμμή που έχει χαράξει, η οποία ορίζεται από την ενασχόληση με θέματα που αφορούν τη «μεγάλη εικόνα» της πολιτικής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του Κύκλου Ιδεών παρεμβαίνει εκ νέου στη δημόσια συζήτηση πραγματοποιώντας την ερχόμενη Τετάρτη στο ξενοδοχείο King George ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Κοινό περί δικαίου αίσθημα vs κράτος δικαίου». Το ζήτημα το τελευταίο διάστημα έρχεται εκ νέου εμφατικά στη συζήτηση, καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι ουκ ολίγες φορές έχουν επικαλεστεί το «κοινό αίσθημα» ως παράμετρο μίας δικαστικής απόφασης.

Η συζήτηση φιλοδοξεί να επικεντρωθεί στο δύσκολο τρίγωνο που διαμορφώνεται και είναι «Δικαιοσύνη – Κοινή γνώμη – Πολιτική». Στην ανοικτή ομιλία, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, θα λάβουν τον λόγο οι Π. Πικραμμένος, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο Β. Μαρκής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, ο Χρ. Μυλωνόπουλος, καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στ. Τσακυράκης, καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνει την πολιτική του δράση σε δύο μέτωπα: στο απολύτως θεσμικό, που είναι η Βουλή και δεύτερον, αλλά όχι δευτερευόντως, στο πλαίσιο του κύκλου ιδεών «Η Ελλάδα μετά», όπου επιχειρεί να δίνει σταθερά το δικό του διακριτό στίγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή