ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Και Δακία να τους ονομάσουμε αν δεν λύσουμε το θέμα του αλυτρωτισμού τι θα έχουμε λύσει;

chatzidakis-kai-dakia-na-toys-onomasoyme-an-den-lysoyme-to-thema-toy-alytrotismoy-ti-tha-echoyme-lysei-2229825

Την πεποίθηση ότι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο Σκοπιανό, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τι θα έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο ονοματολογικό και ο Τσίπρας «ρυμουλκήθηκε» στη θέση του προέδρου της ΝΔ, θέτοντας το ζήτημα των αλυτρωτικών θέσεων στο σκοπιανό σύνταγμα, στο Νταβός.

«Δηλαδή αν τους ονομάσουμε "Δακία", με τη γραμμή Μάρδα, αν δεν λύσουμε το θέμα του αλυτρωτισμού, του συντάγματος, τι θα έχουμε λύσει;» διερωτήθηκε.

Όπως είπε, «Κλείνει το "παράθυρο ευκαιρίας" όχι μόνο λόγω των δυσκολιών του Ζάεφ στα Σκόπια, δεν έχει την πλειοψηφία για αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλά και γιατί το κλίμα χάλασε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Κινήθηκε με το σύνηθες κόμπλεξ πολιτικής ανωτερότητας με στόχο να ανακατέψει τη Βουλή, να κερδίσει ψήφους να κρατήσει στο σκοτάδι την αντιπολίτευση και στο τέλος βρήκε ένα μεγάλο λαϊκό κύμα που δεν προέβλεψε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έγινε όμηρος των χειρισμών της, καθώς έγιναν άστοχοι χειρισμοί. Η ΝΔ δεν οργάνωσε τα συλλαλητήρια, αλλά πήγε πολύς κόσμος που ψήφισε ΝΔ που δεν ψήφισε κανένα κόμμα και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι τους είναι ακόμα στο 4%».

«Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήρια; Διότι προφανώς η τότε κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα διαφορετικά και δεν το εργαλειοποίησε για να κερδίσει πόντους έναντι της αντιπολίτευσης, το συζήτησε με την αντιπολίτευση, το αναγνώρισε και ο Γιώργος Παπανδρέου» εξήγησε.