ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ

georgiadis-o-tsipras-thelei-na-dimioyrgithei-neo-komma-sta-dexia-tis-nd-2229944

«Το είπα, πριν καν ξεκινήσει η ιστορία με τα Σκόπια, ότι ο Τσίπρας θα κάνει ακριβώς αυτό, θα ανοίξει το ζήτημα, με σκοπό, όχι να λύσει το ίδιο το ζήτημα, γιατί δεν έχει κανένα θέμα να λύνει ζητήματα για την Ελλάδα», δήλωσε, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Atlas TV Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι: 

«Ο Τσίπρας που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του, αποφάσισε να ανοίξει το θέμα. Τι θα κάνει, σου λέει, η Νέα Δημοκρατία; Θα πει «ναι» στη σύνθετη ονομασία. Θα αφήσει τον Καμμένο να λέει «όχι», θα το παίζει μακεδονομάχος, θα ανέβει δημοσκοπικά, θα χάσει ο Μητσοτάκης κάποιες μονάδες και θα ξαναμπεί ο Καμμένος στη Βουλή. Αυτό το σχέδιο όμως του Τσίπρα δεν βγαίνει, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν «τσίμπησε», ο Μητσοτάκης το κατάλαβε αμέσως».

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «ο Τσίπρας θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Φραγκούλης ήταν «όργανο» του Τσίπρα.»

Ερωτηθείς αν υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί ένα καινούριο δεξιό κόμμα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε:

«Εγώ ισχυρίζομαι «όχι», γιατί 1ον δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι μία προσωπικότητα όπως ο κ. Φραγκούλης θα συνεργήσει σε κάτι τέτοιο, γιατί ο Τσίπρας σε κάθε ψηφοφόρο της δεξιάς, είναι πολιτικά «τοξικός». Ποιος δεξιός ψηφοφόρος θα πήγαινε να ψηφίσει ένα ενδιάμεσο κόμμα, ρισκάροντας να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία; Κατά τη γνώμη μου, κανένας. Ο μόνος που μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρά το ότι ο ίδιος είναι κεντροδεξιός, εκφράζει με πολύ μεγάλη άνεση και το δεξιό κομμάτι της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να πάει πιο δεξιά, γιατί εκεί που την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια χαρά, εκφράζει και αυτό το κομμάτι.»