Αναστασιάδης: Τα προβλήματα του λαού απαιτούν ενότητα και συνεργασία

Αναστασιάδης: Τα προβλήματα του λαού απαιτούν ενότητα και συνεργασία

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» το ποσοστό προσέλευσης είναι μειωμένο σε σχέση με τις Προεδρικές του 2013 που ήταν στο 13%.

Αναλυτικά τα ποσοστά μέχρι στιγμής σήμερα έχουν ως εξής: Λευκωσία: 10,8%, Λεμεσός 8,4%, Αμμόχωστος 8,9%, Λάρνακα 9%, Πάφος 10%, Εξωτερικό 7%

Στις Προεδρικές του 2013 τα ποσοστά προσέλευσης ανά πόλη και μέχρι τις 10 η ώρα το πρωί ήταν: Λευκωσία 12,9% Λεμεσός 13,2% Αμμόχωστος 11,9% Λάρνακα 14,7% Πάφος 12,3% Εξωτερικό 4,7%.

Οι δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη

«Τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε στο λαό τα πεπραγμένα, τις προτάσεις αλλά και τα διλήμματα που τίθενται ενώπιον των πολιτών, τούτες τις ώρες», είπε και κάλεσε όλους «με νηφαλιότητα, να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, πάντα έχοντας κατά νου τα όσα έχουν ακούσει, αλλά κατά κύριο λόγο, γνωρίζοντας πως την επομένη θα πρέπει οι εκλογές να μας βρουν ενωμένους». Υπέδειξε ακόμη πως πολιτικός αντίπαλος όλων δεν είναι όσοι διεκδίκησαν την προεδρία, αλλά τα προβλήματα του λαού, τα οποία όπως είπε «θέλουν ενότητα, θέλουν συνεργασία, θέλουν οπωσδήποτε σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό».

Καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως «αν οι πολίτες αδιαφορήσουν σημαίνει αποφασίζουν εκείνοι που συμμετέχουν και όχι εκείνοι που απέχουν κα η αποχή δεν είναι η πολιτική πράξη που προσφέρει αυτό που η πατρίδα μας θέλει, η οποία θέλει συμμετοχή όλων».

Νικόλας Παπαδόπουλος: Πρωταγωνιστές οι πολίτες

Πρωταγωνιστές σήμερα δεν είμαστε εμείς οι υποψήφιοι. Πρωταγωνιστές είναι οι πολίτες. Με την συμμετοχή τους ενισχύεται η δημοκρατία. Με τις επιλογές τους καθορίζουν την πορεία της πατρίδας μας. Για λύση με Νέα Στρατηγική. Για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Για αλλαγή, αξιοπιστία και ελπίδα. Καλή ψήφο.

Γιώργος Λιλλήκας: Σήμερα είναι γιορτή

«Σήμερα είναι μια γιορτή. Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες με την ψήφος τους να καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Καλώ τους πολίτες να καθορίσουν αυτή την πορεία. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλα. Ελπίζω να μην έχει μεγάλη αποχή, και θέλω να πω στους πολίτες πως η αποχή αφήνει άλλους να αποφασίζουν. Θέλω να πιστεύω πως όλα όσα έγιναν θα μείνουν πίσω μας και θα μας βρει ενωμένους στην κοινωνία η επόμενη μέρα για να επιλύσουμε τα προβλήματα».

Τι δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς

«Μας έχουν ακούσει, μας έχουν δει, μας έχουν συγκρίνει και τώρα είναι η ώρα να μας κρίνουν», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να κρίνουν εκείνους που δεν υποτίμησαν τη νοημοσύνη τους. Είναι η ώρα να κρίνουν εκείνους οι οποίοι πραγματικά τους προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον». Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, δεν είναι η ώρα των προσωπικών απογοητεύσεων, αλλά «είναι η ώρα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής πεποίθησης να κατέλθουν στις εκλογές και να επιλέξουν οι ίδιοι – όχι άλλοι για εκείνους – το μέλλον τους». «Είμαι σίγουρος ότι όταν οι πολίτες προσέλθουν με την ωριμότητα που διακρίνει πλέον την κυπριακή κοινωνία και με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο μέλλον των παιδιών μας, για ένα καλύτερο μέλλον που τους αξίζει, τότε θα αποφασίσουν, γιατί αυτό είναι το μέλλον που μας ενώνει» είπε ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «μας ενώνει βέβαια και η Κύπρος μας».

Μιχάλης Μηνάς: Καλώ τον κόσμο να κάνει την αλλαγή

Έχουμε πίστη πως ο κυπριακός λαός θα κάνει αυτό που πρέπει, θέλουμε τη νεολαία να έχει άποψη και λέω ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Καλώ τον κόσμο να κάνουμε μια αλλαγή και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Χάρης Αριστείδου: «Θα φορέσω χειροπέδες σε αυτούς που κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χάρης Αριστείδου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί, στο Β' Δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, δηλώνοντας ότι θα τιμωρήσει αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ότι κατέστρεψαν την οικονομία. Στη σύντομη δήλωσή του, είπε ότι εάν ο κυπριακός λαός τον εκλέξει, "θα φορέσει χειροπέδες" – κατά την έκφρασή του – σε αυτούς που – σύμφωνα με τον ίδιον – κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία.

Ανδρέας Ευσταθίου: Θα είμαι πάντα δίπλα στους φτωχούς και τους αδικημένους

«Ο λαός θα αναδείξει Πρόεδρο που θα βγάλει την Κύπρο από την φτώχεια και τη βιοπάλη», δήλωσε ο Ανδρέας Ευσταθίου και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα είναι πάντα δίπλα στους φτωχούς, τους αδικημένους, επισημαίνοντας πως «όσο η καρδιά του κτυπά θα κτυπά παλμούς αγώνων, ελευθερίας και δικαίωσης αυτού του τόπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή