Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: Για να επιβάλεις τη θέλησή σου πρέπει να κάνεις πόλεμο

Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: Για να επιβάλεις τη θέλησή σου πρέπει να κάνεις πόλεμο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι «αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο» εξέφρασε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης, ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια. Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία» απάντησε: «Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή