Κουμουτσάκος: Επικίνδυνος ενδεχόμενος τεμαχισμός του διαπραγματευτικού «πακέτου» για την ΠΓΔΜ

Κουμουτσάκος: Επικίνδυνος ενδεχόμενος τεμαχισμός του διαπραγματευτικού «πακέτου» για την ΠΓΔΜ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο «σαλαμοποίησης» του αδιάσπαστου «πακέτου» -ονομασία (της πΓΔΜ)- χρήση- αλυτρωτισμός- «γιατί κάτι τέτοιο φάνηκε στο Νταβός» διατυπώνει σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα «Real News» η κρίσιμη ημερομηνία είναι εκείνη της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαΐου, υπό τη βουλγαρική προεδρία, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Δυτικά Βαλκάνια και «εάν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις από το Βουκουρέστι και μετά διαπραγματεύονταν στη λογική του αδιάσπαστου «πακέτου», προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο «σαλαμοποίησης» θα συνιστούσε πολύ σοβαρή υποχώρηση από τη μέχρι τώρα ελληνική στρατηγική και καλώντας την κυβέρνηση «από τώρα να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει τη λογική του τεμαχισμού στην τόσο κρίσιμη αυτή διαπραγμάτευση».

Είπε ότι σήμερα οι συνθήκες είναι καλύτερες από εκείνες του 2007 και η κυβέρνηση «οφείλει να φέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία», ενώ ερωτηθείς «ακόμα και χωρίς την λέξη "Μακεδονία";» απάντησε «αυτό επιθυμούμε βαθιά στη καρδιά μας όλοι οι Έλληνες. Αυτό θα ήθελα κι εγώ. Όμως το αν θα μπορέσει να το επιτύχει αυτό η κυβέρνηση είναι η δική της πρόκληση. Ούτως ή άλλως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς αν το Σκοπιανό μπορεί να είναι προάγγελος πολιτικών εξελίξεων ακόμα και εκλογικών είπε ότι αυτό πρέπει να το απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς «οι ΑΝΕΛ έως τώρα είναι απέναντι στη θέση που εκφράζουν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», ενώ εκτίμησε ότι «αυτό τελικά θα αποδειχθεί ακόμα μια ψευδεπίγραφη στάση», καθώς «για τον κ. Καμμένο ένα είναι το ιδανικό και ένας ο στόχος, η παραμονή στην καρέκλα».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ δεν διακατέχεται από καμία ανησυχία για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος στα δεξιά της, καθώς «είμαστε η παράταξη που ιστορικά καλύπτει τον χώρο από την παραδοσιακή Δεξιά έως και το Κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Έτσι θα πορευτούμε και έτσι θα νικήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή