Στ. Θεοδωράκης: Δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων

Στ. Θεοδωράκης: Δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, μια σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας, ερωτηθείς σχετικά, ότι δεν υπάρχει καμία διχογνωμία  στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό. «Όσοι πολεμούν τη λύση, υπερασπίζονται το όνομα, "Δημοκρατία της Μακεδονίας", εξηγώντας ότι «όλες οι μεγάλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''», πρόσθεσε. 

«Η κυβέρνηση κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο» είπε ενώ αναφερόμενος στον κ. Καμμένο τόνισε πως είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα», σημείωσε. Επεσήμανε, δε, ότι στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με την ΠΓΔΜ, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. 

Κληθείς να σχολιάσει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είπε ότι «όταν οι ομιλητές είναι ακροδεξιοί όταν λένε επικίνδυνα πράγματα για την χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Οι ομιλητές αυτής της υπόθεσης ήταν ακροδεξιοί. Ακούω τις ομιλίες και φρίττω». «Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς. Δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού από τον κ. Καμμένο ανοικτά των Ιμίων ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας. 

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσουν τον κ. Καμμένο και να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ. Τσίπρα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή