Καμμένος: Θα τιμήσω τη συμφωνία με Τσίπρα

Καμμένος: Θα τιμήσω τη συμφωνία με Τσίπρα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη χαρακτηριστική φράση πως «τη συμφωνία με τον Αλ. Τσίπρα θα την τιμήσουμε μέχρι τέλους», ο Π. Καμμένος έβαλε φρένο στα σενάρια περί κυβερνητικής ρήξης με αφορμή το Σκοπιανό. Η δήλωση ήρθε αμέσως μετά τη διευρυμένη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου τέθηκε στο τραπέζι το εθνικό ζήτημα και ως εκ τούτου αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από τις προηγηθείσες δηλώσεις, οι οποίες πάντως ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.

Οσον αφορά τη θέση αυτή καθεαυτήν των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δεν υπήρξε, όπως προμηνυόταν, κάποια διαφοροποίηση. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτεί μία λύση «αλλά με τον απαράβατο όρο» της μη χρήσης του όρου «Μακεδονία», αφήνοντας εκ νέου αναπάντητα ερωτήματα, καθώς ο κ. Κοτζιάς έχει κάνει λόγο για σύνθετη ονομασία. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμμένος επανέλαβε –το είχε πει και σε πρόσφατη ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ– πως η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει από το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων. Αξια αναφοράς και η αποστροφή του επικεφαλής των ΑΝΕΛ για μη πρόοδο των διαπραγματεύσεων έως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (τον ερχόμενο Ιούλιο). Ο κ. Καμμένος κατά την προσφιλή του τακτική αναφέρθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τη Ν.Δ. να πάρει θέση αν συντάσσεται «με τις θέσεις του Βουκουρεστίου ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης».

Είχε προηγηθεί σε ίδιο επιθετικό μήκος κύματος, μία ανάρτησή του στο Twitter όπου υπενθύμιζε παλιές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, στις οποίες ασκούσε κριτική κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης στο Βουκουρέστι. Ενδεικτικό της νηνεμίας, πάντως, που επιχειρεί να εκπέμψει η συγκυβέρνηση, τουλάχιστον στην κορυφή της πυραμίδας, είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει (Real fm) τα σενάρια τριγμών εντός της κυβέρνησης ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόθεση αποχώρησης του κ. Καμμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή