Αρνείται η Ν.Δ. κατακερματισμό της λύσης με ΠΓΔΜ

Αρνείται η Ν.Δ. κατακερματισμό της λύσης με ΠΓΔΜ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οχι» στη «σαλαμοποίηση» μιας συμφωνίας για το Σκοπιανό λέει η Ν.Δ., η οποία θεωρεί ότι οι «χρησμοί» του Μ. Νίμιτς είναι ενδεικτικοί της πρόθεσης της κυβέρνησης να αποδεχθεί τμηματική εφαρμογή της όποιας λύσης. Στην αντίθεσή του, εξάλλου, στον «κατακερματισμό» μιας συμφωνίας επέμεινε και ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δήλωση που ακολούθησε το διάρκειας μόλις 25 λεπτών τετ α τετ του με τον Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο, ενώ ο πόλεμος ανακοινώσεων με την κυβέρνηση για το Σκοπιανό καλά κρατεί.

«Υποστηρίζει η κυβέρνηση σταδιακή εφαρμογή της λύσης για το όνομα;», είναι το ερώτημα που θέτει η Πειραιώς επιτακτικά και επανέλαβε διά στόματος Γ. Κουμουτσάκου με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Νίμιτς στην «Κ» της Κυριακής. Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τον κατακερματισμό της όποιας λύσης «αντίθετο και υπονομευτικό για τα συμφέροντα της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι πάγια η Ελλάδα στήριζε μια λύση-πακέτο «χωρίς επικίνδυνες τμηματοποιήσεις και αβέβαια στάδια μιας μελλοντικής εφαρμογής». Και ενώ η Πειραιώς εκτιμά ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής –όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ενώ η σχετική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη– θα είναι μεγάλη, αναλυτικότερη ενημέρωση αναμένεται να έχει σήμερα διά στόματος του Νίμιτς. Το πρωί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. θα έχει συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, κατόπιν αιτήματος του μεσολαβητή του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων με την κυβέρνηση, αυτή τη φορά με αφορμή δηλώσεις του Κων. Μητσοτάκη από το 1994 που μνημόνευσε το Μαξίμου με αιχμή το ζήτημα της ονομασίας («είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα “Μακεδονία”»). «Αφού υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι είναι κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018, ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον –εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας– είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής», ήταν η απάντηση της Πειραιώς, η οποία συνοδεύτηκε από βίντεο με δηλώσεις στις οποίες ο πρωθυπουργός μιλά για αμοιβαία αποδεκτή λύση με σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων, ενώ ο κ. Καμμένος διαμηνύει ότι δεν θα υποχωρήσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Στο μέτωπο της οικονομίας και δη της αγοράς ακινήτων, πηγές της Πειραιώς θύμιζαν το σχέδιο της Ν.Δ. για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων που βασίζεται σε τρεις άξονες: Δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια με ταυτόχρονη εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, μείωση της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων και παροχή οικονομικών κινήτρων για όλες τις εργασίες που αφορούν την ενεργειακή, λειτουργική, αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή