Σγουρίδης: Δεν είναι δυνατόν ο Καμμένος να διαπραγματευτεί στο ΝΑΤΟ τον όρο Μακεδονία

Σγουρίδης: Δεν είναι δυνατόν ο Καμμένος να διαπραγματευτεί στο ΝΑΤΟ τον όρο Μακεδονία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πάει στο ΝΑΤΟ και να διαπραγματευτεί μια θέση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία μια θέση που δεν συμφωνεί; Ε, δεν θα είναι», τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, κληθείς να τοποθετηθεί για τη θέση της παράταξης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Οταν θα έρθει η πρόταση, εμείς θα την καταψηφίσουμε με κάθε τρόπο και από εκεί και πέρα θα συναρτήσουμε και τη θέση μας στην κυβέρνηση, σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» σπεύδοντας, ωστόσο να προσθέσει:

«Εμείς την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε, αλλά θα τη στηρίξουμε σε περίπτωση πρότασης μομφής»

Σε νέο ερώτημα για την παραμονή του Πάνου Καμμένου στη θέση του υπουργού Άμυνας ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «προτρέχουμε αλλά αν θα φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο σαφώς δεν θα υπάρχει αντίφαση. Εννοείται και δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξέρω 'γω, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος για το θέμα του ονόματος και τότε είχε ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν είχε πει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας».

Ο κ. Σγουρίδης είπε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ σέβονται τη διαπραγμάτευση αλλά «όταν θα έρθει η πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία δεν θα ψηφίσουμε γιατί εμπεριέχει τον αλυτρωτισμό».

«Σε θέματα εθνικής σημασίας εμείς θα τηρήσουμε τη στάση μας για τα εθνικά θέματα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αν δεν κάνουμε συνέδριο, που και να γίνει δεν θα αλλάξει γιατί ο αλυτρωτισμός ήταν αυτος που πάντα δημιουργούσε πρόβλημα στα Βαλκάνια» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή