ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για έρευνα Pulse: Η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς Τσίπρα στο Σκοπιανό

nd-gia-ereyna-pulse-i-koini-gnomi-apodokimazei-toys-cheirismoys-tsipra-sto-skopiano-2230563

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse σε σχέση με το Σκοπιανό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σχολίασαν πηγές της Πειραιώς, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνει το προφανές.

Δηλαδή, την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης στους χειρισμούς του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως λένε κύκλοι της ΝΔ, «αυτό είναι αναμενόμενο καθώς ο πρωθυπουργός:

α) Δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις του και τις πρωτοβουλίες του, ούτε ζήτησε τη συναίνεσή τους

β) Ανέχθηκε τις παλινωδίες του Yπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και κυρίως

γ) Επιχειρεί να απαξιώσει, ταυτίζοντάς τους με την ακροδεξιά, όλους όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, που δυστυχώς όμως για αυτόν είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι χαρακτηριστικό  ότι ο πρωθυπουργός δείχνει να υποτιμά ένα θέμα το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το 72% των πολιτών. Απαξιώνει τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες) τη στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δέχεται ασμένως τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν ακόμα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, και επισημαίνουν το χαμηλό ποσοστό εμπιστοσύνης που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας για τον χειρισμό του εθνικού θέματος, το οποίο «περιορίζεται μόνο στο 24% του εκλογικού σώματος».

«Ενδεικτικό στοιχείο της δυσπιστίας των πολιτών προς τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα για το σκοπιανό  είναι ότι ανάμεσα  στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη για τον πρωθυπουργό φτάνει μόλις  το 51%, την ίδια ώρα που το 17%  δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κ. Μητσοτάκη για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, όπως άλλωστε το 32%  στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών», αναφέρουν ακόμα στη ΝΔ και τέλος, τονίζουν και τα ανάλογα αποτελέσματα από την δημοσκόπηση της εταιρείας Ιnterview «η οποία πραγματοποιήθηκε στους νομούς της Μακεδονίας και ολοκληρώθηκε μάλιστα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Και εδώ επιβεβαιώνεται η πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ του πλειοψηφούντος ρεύματος  των πολιτών -που κατά 76% απορρίπτουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία»- και της κυβερνητικής πολιτικής».