Νέα αναβολή στην έρευνα για Σ. Αραβία

Νέα αναβολή στην έρευνα για Σ. Αραβία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικό μέρος της αντιπολίτευσης να καταγγέλλει την πλειοψηφία για στάση που τραυματίζει τη λειτουργία των θεσμών και να αποχωρεί, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηριζόμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε χθες εκ νέου την αναβολή λήψης απόφασης επί αιτήματος της Ν.Δ. για έρευνα από τη συγκεκριμένη Επιτροπή πτυχών της υπόθεσης που σχετίζεται με την επιλογή του υπουργού Εθν. Αμυνας να πωληθεί πολεμικό υλικό στη Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται ότι, βάσει του Κανονισμού, αναγνωρίζεται στη μειοψηφία (υπό προϋποθέσεις που εν προκειμένου εκπληρούνταν) το δικαίωμα κλήσης προσώπων προς διερεύνηση μείζονος σημασίας υπόθεσης, χωρίς να τίθεται το αίτημα σε ψηφοφορία. «Είμαστε αναρμόδιοι να καλέσουμε υπουργό Αμυνας και λοιπούς για την υπόθεση των βλημάτων», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Εφόσον έχουμε ζητήματα διαφάνειας, προφανώς υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής μας. Με τον ισχυρισμό σας “τελειώσατε” το δικαίωμα της μειοψηφίας», αντέτεινε ο κ. Μ. Βορίδης (Ν.Δ.). «Δεν προσφέρετε καμία υπηρεσία με αυτό τον τρόπο» σημείωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, και από τη στιγμή εκείνη οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα.

Εν μέσω έντασης, η ξαφνική παρέμβαση του κ. Ι. Τραγάκη (Ν.Δ.), να ζητηθεί η γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφορικά με το εύρος των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Θεσμών, έδωσε την ευκαιρία στην πρόεδρο να ζητήσει αναβολή της συζήτησης για την επόμενη συνεδρίαση. «Συνιστά εκθεμελίωση της Επιτροπής Θεσμών, παραβίαση του κανονισμού, δεν αναγνωρίζω ένα συμβουλευτικό όργανο για να μας πει τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής επί τόσο θεμελιώδους ερωτήματος. Αποχωρώ καταγγέλλοντας τη στάση σας», είπε ο κ. Βενιζέλος. Για «πραξικόπημα» έκανε λόγο ο κ. Χαρ. Αθανασίου. «Ναι μωρέ εντάξει», ακούστηκε να σχολιάζει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή