Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Eχω αμφιβολία για το εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Eχω αμφιβολία για το εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eχω αμφιβολία για το εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτό είναι ακόμα ζητούμενο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν καταλήξουμε σε συμφωνία αυτή θα περάσει στη Βουλή, γιατί αν καταλήξουμε σε συμφωνία αυτή θα είναι εθνικά συμφέρουσα»  σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Αν καταλήξουμε, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θέλω να ελπίζω ότι θα συμπεριλαμβάνει και τους ΑΝΕΛ» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm.

«Με τους ΑΝΕΛ, είχαμε και έχουμε σαφείς ιδεολογικές διαφορές. Εμείς είμαστε ένα κόμμα της αριστεράς, οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα συντηρητικό της κεντροδεξιάς. Προς τιμή τους όμως, κάθε φορά που έχει ανακύψει διαφωνία ιδεολογικού χαρακτήρα, σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια παιδιών μεταναστών, δεν εκβίασαν, δεν είπαν, ή θα το αποσύρετε, ή θα ρίξουμε την κυβέρνηση κι αυτό το επιβεβαίωσε πρόσφατα ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι αυτός δεν θα γίνει Σαμαράς. Δεν νομίζω επομένως ότι υπάρχει ούτε ζήτημα να μην περάσει από τη βουλή αν καταλήξουμε, ούτε θέμα συνοχής της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε ότι «θέλουμε το όνομα να έχει μία ποιότητα τέτοια που και να μην αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού, αλλά και κατά το δυνατό, να διακρίνει τη γειτονική χώρα, από την ιστορική ελληνική Μακεδονία. Γι αυτό θεωρούμε ότι μία σλαβική ονομασία, θα παίξει κάποιο τέτοιο ρόλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή