ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Yπάρχει κύκλωμα που κάνει πλειστηριασμούς μαζί με τις τράπεζες

lafazanis-yparchei-kykloma-poy-kanei-pleistiriasmoys-mazi-me-tis-trapezes

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε μαζί και με αλλά μέλη της ΛΑΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

«Συνεχίζουν να ληστεύουν τις περιουσίες και τα σπίτια του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «εδώ δεν εκπλειστηριάζεται μια μεγάλη βίλα. Δεν εκπλειστηριάζονται οικόπεδα και περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ έχουμε πλειστηριασμό ενός λιωμένου 15 τ.μ., άκουσον- άκουσον, με 4 ελιές και έναν περιβάλλοντα χώρο μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων» και υπογράμμισε: «Δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση της η κυβέρνηση. Ότι δηλαδή δεν θα εκπλειστηριάζονται περιουσίες κάτω των 300.000 ευρώ».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι ζήτησαν από τη συμβολαιογράφο που έκανε τον πλειστηριασμό να δει μια αντιπροσωπεία, αλλά δεν τους δέχθηκε. «Αρκετοί συμβολαιογράφοι μας έχουν δεχτεί και υπήρξε αποτέλεσμα. Υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για τον πλειστηριασμό. Εδώ, η δυνατότητα συνάντησης δεν υπήρξε, όπως φαίνεται όμως με την παρεμβολή της αστυνομίας, η οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβρίσκεται, αφού εδώ έχουμε μια ιδιωτική διαφορά. Μια διαφορά μίας τράπεζας, μιας ιδιωτικής εταιρίας, με έναν ιδιώτη. Τι δουλειά έχει η παρουσία της αστυνομίας, λοιπόν; Είναι δημόσια λειτουργία και στη δημόσια λειτουργία επιτρέπεται ο διάλογος. Εδώ απαγορεύεται ο διάλογος. Αυτή η κυρία, λοιπόν, δεν μας δέχεται», σημείωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ και τόνισε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε στην κοινωνία αυτές τις συμπεριφορές που έχουν ορισμένοι συμβολαιογράφοι. Και λέω ορισμένοι επειδή είναι κύκλωμα. Ένα "μαφιόζικο" κύκλωμα. Εδώ, στην Αθήνα, υπάρχει ένα "κύκλωμα" που κάνει τους πλειστηριασμούς, μαζί με τις τράπεζες. Αυτό είναι το αίσχος που καταγγέλλουμε εμείς».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)