Ανοικτό το μέτωπο μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ανοικτό το μέτωπο μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δ. Καμμένου και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά το γάντι, του προηγηθέντος μπαράζ επιθέσεων, σήκωσε ο Ν. Φίλης που χαρακτήρισε σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) τον συνάδελφό του «ακροδεξιό», αποδίδοντάς του αντισημιτικές τάσεις.

Ο κ. Φίλης στην ίδια γραμμή με άλλους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποίησε τον κ. Δ. Καμμένο από το κόμμα του, λέγοντας πως «δεν είναι ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζει, κατά τη γνώμη μου, τον χώρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά από την πλευρά του συνέχισε την κριτική. Εξηγώντας γιατί επιτίθεται με τόση ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως βρίσκεται σε θέση άμυνας και όχι επίθεσης. «Δεν ξύπνησα ένα πρωί μετά 2,5 χρόνια συγκυβέρνησης να ξιφουλκήσω κατά συναδέλφων. Απαντώ σε δηλώσεις», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως διαβλέπει μια τάση από την κυβέρνηση «να μας ξεφορτωθούν», κάτι που «μας προσβάλλει επί προσωπικού όλους». Ο κ. Καμμένος όσον αφορά το συλλαλητήριο της Κυριακής υποστήριξε πως θα δώσει το «παρών», ενώ κλείνοντας, σκιαγράφησε μία θέση που φαίνεται να υπάρχει διάχυτη στους ΑΝΕΛ. «Η πίεση είναι με τη μεριά των Σκοπίων», ανέφερε και «ως εκ τούτου δεν επείγει να κλείσει».

«Ελληνικός ο όρος»

Την ίδια ώρα, προς επίρρωση των περί μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε γλώσσα, η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real υποστήριξε πως «ο όρος “Μακεδονία” είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς», παίρνοντας αποστάσεις από την τοποθέτηση του κ. Κοτζιά για «σλαβικό όρο». Η κ. Παπαδοπούλου στην ερώτηση αν υπάρχει πλέον ζήτημα συμμετοχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση υποστήριξε πως η συμμαχία των δύο κομμάτων έγινε πάνω σε μια λογική που είχε ως κύριο πυλώνα «την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», προσθέτοντας πως αυτός ο στόχος υφίσταται και δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι. Από την άλλη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε την πιθανότητα αποχώρησης από τα υπουργεία «αν έρθει λύση που δεν συμφωνούν οι ΑΝΕΛ», αποκλείοντας όμως και αυτός άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή