ΔΗΣΥ: επιμένει για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

ΔΗΣΥ: επιμένει για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την εθνικά υπεύθυνη στάση μας μην την εκλαμβάνει κανείς ως αδυναμία». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπουν από τη Χαρ. Τρικούπη με αφορμή την εντεινόμενη παραφιλολογία περί συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος με φόντο το Σκοπιανό. Τον τόνο για τη συγκεκριμένη θέση έδωσε χθες σε υψηλούς τόνους ο κοιν. εκπρόσωπος Αν. Λοβέρδος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον εκπρόσωπο του κόμματος Π. Χρηστίδη. Ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνική Αντιπροσωπεία αποκάλυψε πως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Γεννηματά «η δική μας επιλογή ήταν να κρατήσουμε πάρα πολύ χαμηλούς τόνους», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Αυτή τη συνεπή μας στάση σε ένα θέμα μεγίστης σημασίας που χρειάζεται ενότητα έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν κάποιοι ως φιλοκυβερνητική διάθεση».

O κ. Λοβέρδος μάλιστα επαναλαμβάνοντας τα περί προβοκάτσιας που είχε πει ο κ. Χρηστίδης, έδειξε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύουν να ανεχθούν παρόμοια στάση στο μέλλον, ούτε να προσφέρουν «σανίδα σωτηρίας σε κόμματα που θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση», όπως κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα η κ. Γεννηματά, στη σκιά των ανωτέρω, πήρε θέση επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Η δήλωση μόνο φιλική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προς το Μαξίμου, καθώς έκανε λόγο για «εν κρυπτώ τετελεσμένα» που «δεν αποτελούν εθνική γραμμή και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα».

Διαφορετικές οπτικές

Παρά το γεγονός πάντως πως στην πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου υπήρξε κοινή απόφαση για το θέμα της ΠΓΔΜ, οι αρρυθμίες στο εσωτερικό εξακολουθούν να υπάρχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών της ΔΗΣΥ με σαφή διαφορετική απόχρωση. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την υπογραφή των μνημονίων ήρθε στο διά ταύτα του Σκοπιανού. «Αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ετοιμάζονται για εκλογές», τόνισε. Σε πιο ήπια λογική κινήθηκε Θ. Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο (24/7) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως στο Σκοπιανό «πρέπει να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία λογικής και ευθύνης», προσθέτοντας πως το κόμμα του δεν θα περιμένει τη στάση του Π. Καμμένου για να τοποθετηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή