ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα

paremvasi-tis-eisaggelias-toy-areioy-pagoy-gia-to-tha-chythei-aima-toy-royvikona-2230997

Εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο εκδηλώθηκε από εισαγγελικής πλευράς για τις δηλώσεις εκ μέρους μελών της λεγόμενης συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη σηματοδοτώντας και το ενδιαφέρον της εισαγγελικής αρχής για δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Η σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνθηκε προς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους έρευνας του θέματος.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές, σημείωναν πως η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις «Ρουβίκωνα» για το συλλαλλητήριο της Κυριακής, σηματοδοτούν την πρόθεση των εισαγγελικών αρχών να μην παραμένουν αμέτοχες σε πρακτικές που πυροδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές και έκνομες δράσεις.