ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη

protasi-momfis-gia-antikoinovoyleytiki-symperifora-toy-ilia-kasidiari-2230996

Η Ολομέλεια θα αποφανθεί επί της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Την παραπομπή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε μετά από σχετική επιστολή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Εφόσον η Ολομέλεια ψηφίσει την πρόταση μομφής, τότε θα υπάρξει περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή (κατά το 1/4).

Η Βουλή αποφασίζει επί της πρότασης μομφής μετά από υβριστικές αναφορές και ρητορική μίσους από τον κ. Κασιδιάρη σε βάρος βουλευτών και σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ειδικά για τους βουλευτές, ο κ. Κασιδιάρης είχε δηλώσει πως «όσοι σήμερα προδίδουν, όταν έρθει στα πράγματα η εθνική κυβέρνηση θα πάνε να σπάνε πέτρες σε καταναγκαστικά έργα».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά απέστειλε υπόμνημα, με το οποίο χαρακτηρίζει «κομματικό εγκάθετο» τον πρόεδρο της Βουλής που «στρέφεται κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης».

Μετά και τη νέα επίθεση σε βάρος του κ. Βούτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, εισηγήθηκε επιπλέον περικοπή ¼ για το απαράδεκτο ύφος που χρησιμοποίησε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής και ζήτησε να αποφασίσει η Ολομέλεια και σε δεύτερη μομφή σε βάρος του κ. Κασιδιάρη. Σε αυτή την ψηφοφορία, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών», εκτιμώντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση.

«Όσο ο κ. Κασιδιάρης συνεχίζει να μιλάει και συνεχίζει να γράφει, τόσο συνεχίζει και να εκτίθεται» ήταν το σχόλιο κύκλων του προέδρου της Βουλής για τη νέα επίθεση από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)