Πάτρα: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο στελέχους των ΑΝΕΛ

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο στελέχους των ΑΝΕΛ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος αγνώστων έγινε το πολιτικό γραφείο του στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννη Λαϊνιώτη στην Πάτρα. Οι δράστες έριξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο του γραφείου και έγραψαν συνθήματα, ενώ προκάλεσαν φθορές στην πόρτα.

Η επίθεση, που σύμφωνα με το thebest.gr, σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, έρχεται μετά την ανακοίνωση του κ. Λαϊνιώτη ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο στελέχους των ΑΝΕΛ-1

Επίσης σημείωσε ότι «στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όχι απλώς θα είμαι «παρών», αλλά έχω ήδη συντονίσει τη μαζική μετακίνησή μας στην πρωτεύουσα, όλων όσων θέλουμε να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία μας είναι μία, και είναι Ελληνική».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις πρόσφατες ξεκάθαρες δηλώσεις μου για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά ίσως και από την άμεση κινητοποίησή μου για τον συντονισμό της μαζικής μετάβασης Πατρινών και Αχαιών γενικότερα, με λεωφορεία, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, την προσεχή Κυριακή. Τέτοιες ενέργειες βίας και τρομοκρατίας τις καταδικάζω απερίφραστα απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Οι εμπνευστές της σημερινής επίθεσης στο πολιτικό μου γραφείο στην Πάτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως …λάθος πόρτα χτύπησαν! Η ενέργειά τους αυτή και κάθε άλλη πράξη τρομοκρατίας και βίας, όχι μόνο δεν κάμπτει την αποφασιστικότητά μου για τα εθνικά μας θέματα αλλά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το πατριωτικό αίσθημα που διακατέχει εμένα και τον ελληνικό λαό που αυτές τις μέρες λέει:

Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και στην παραχάραξη της ιστορίας της πατρίδας μας. Ο φασισμός της τρομοκρατίας δεν περνά σε άτομα που έχουν μάθει να αγωνίζονται έντιμα και αληθινά.

Επίσης, οι ενορχηστρωτές τέτοιων επιθέσεων, να γνωρίζουν ότι «φασισμός» είναι η επιβολή απόψεων με μη Δημοκρατικό τρόπο, αλλά και η προσπάθεια εφαρμογής οποιουδήποτε ύπουλου σχεδίου, ερήμην του διαλόγου και του Λαού.

Και επαναλαμβάνω προς πάσα κατεύθυνση ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας, όχι απλώς θα είμαι «παρών», αλλά έχω ήδη συντονίσει τη μαζική μετακίνησή μας στην πρωτεύουσα, όλων όσων θέλουμε να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία μας είναι μία, και είναι Ελληνική.

Η ιστορία μας δεν χαρίζεται και δεν παραχαράζεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή