ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Αθλια η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

Κυρίτσης: Αθλια η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

«Αθλια» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

«Επρόκειτο για ομιλία αίσχιστου είδους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο «Θέμα FM», ενώ συμπλήρωσε ότι οι αναφορές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη «βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».

Αναφορικά με το συλλαλητήριο και τον κόσμο που έδωσε το «παρών» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας ότι «νομιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή, που μετείχε συντεταγμένα, με τους επικεφαλής της».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «τον τόνο σε μία διαδήλωση δεν δίνουν οι μεμονωμένοι διαδηλωτές αλλά όσοι μετέχουν οργανωμένα».

Σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, υπογράμμισε ότι «γενικά η στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το Σκοπιανό είναι λανθασμένη» ενώ όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει «να καταλήξουμε σε λύση που θα θεωρηθεί από τις δύο κοινωνίες win – win».

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λυθεί το ζήτημα με τη μόνη γειτονική χώρα των Βαλκανίων με την οποία δεν είχαμε ποτέ πολεμική διένεξη» σημείωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.