Γεννηματά: Προτάσεις όπως αυτές του κ. Νίμιτς πρέπει να απορριφθούν

Γεννηματά: Προτάσεις όπως αυτές του κ. Νίμιτς πρέπει να απορριφθούν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση τους στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά, ενώ σημειώνει ότι «οι προτάσεις, όπως αυτές του κ. Νίμιτς, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να απορριφθούν γιατί δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για συνολική λύση».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, πρόκειται για «θέσεις που ενθαρρύνουν την αδιάλλακτη στάση της άλλης πλευράς».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ διχάζουν και αποπροσανατολίζουν τον Ελληνικό λαό πάνω στο σημαντικό εθνικό ζήτημα σε σχέση με την ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της, τη διγλωσσία, τις άστοχες και εν κρυπτώ διαπραγματευτικές κινήσεις, υπονόμευσε την αναγκαία πολιτική συναίνεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Παραβλέπει το κεκτημένο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, και ακολουθεί  ένα δρόμο που οδηγεί στη σαλαμοποίηση της «λύσης». Πρόκειται για ενέργειες και μεθοδεύσεις που δεν υπηρετούν  τα εθνικά συμφέροντα.

Η πολιτική εκμετάλλευση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί στο εθνικό αυτό ζήτημα είναι τελείως ανεπίτρεπτη και καταδικασμένη σε αποτυχία. Η ΝΔ από την πλευρά της κινούμενη με μικροκομματικά κριτήρια, αρνείται την αναγκαιότητα λύσης και διολισθαίνει σε ακροδεξιές λογικές. Η στάση της είναι βαθύτατα διχαστική και ζημιογόνος για την εθνική υπόθεση.

Ξαναζεσταίνει το  αδιέξοδο και ένοχο παρελθόν της, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα.

Σεβόμαστε και ακούμε τις γνήσιες εκφράσεις πατριωτισμού και τις ευαισθησίες των Ελλήνων.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η προστασία των εθνικών συμφερόντων επιβάλλει μια συνολική λύση – πακέτο, μια Ενιαία Συνθήκη,  που θα καλύπτει όλες τις πτυχές με νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις και θα αντιμετωπίζει τα θέματα αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας.

Οποιαδήποτε άλλη φόρμουλα λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι σαφές ότι προτάσεις όπως αυτές του κ. Νίμιτς που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να απορριφθούν γιατί δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για συνολική λύση. Είναι θέσεις που ενθαρρύνουν  την αδιάλλακτη στάση της άλλης πλευράς.

Εμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια διαμόρφωσης της αναγκαίας Εθνικής Γραμμής με τη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή