Οξύτατες αντιδράσεις από Ν.Δ., Σαμαρά, Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis

Οξύτατες αντιδράσεις από Ν.Δ., Σαμαρά, Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξεία ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., καθώς και των πολιτικών προσώπων, τα ονόματα των οποίων φέρονται να αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που διαβιβάζεται στη Βουλή, ενώ εξερχόμενος χθες το βράδυ από τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής δήλωσε ότι η διαβίβαση γίνεται με εντολή του κ. Τσίπρα και ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Η Ν.Δ. χαρακτήρισε «πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός» το ότι οι υπουργοί όχι μόνο ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο «μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν», αλλά και για το ότι «επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για «απαράδεκτη προσπάθεια ανάμειξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία», ενώ συνδέει τη συγκεκριμένη εξέλιξη με το Σκοπιανό και μάλιστα «όλως τυχαίως» μία μέρα μετά το συλλαλητήριο. Η Ν.Δ., όπως αναφέρεται, «για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα». Απαιτεί, ωστόσο, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί σήμερα στη Βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου «να λάμψει η αλήθεια», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την «εξόφθαλμη παρέμβασή της στη Δικαιοσύνη».

«Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων», αντέδρασε ο κ. Αντ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει: «Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη». «Οσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομά μου στην “υπόθεση Novartis” κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια», δήλωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να  διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού…». Την έκπληξή του για την αναφορά του ονόματός του εξέφρασε ο Δ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας (2006-2009), «η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Εντονη ήταν αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο. «Αποτελεί μείζονα παραβίαση του Συντάγματος. Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα, αλλά οι μέρες τους είναι μετρημένες και δεν τους σώζει τίποτα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή