Μουζάλας: Οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί

Μουζάλας: Οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τις 20 Αυγούστου και μετά οι μεταναστευτικές ροές έχουν διπλασιαστεί» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι όταν έχει καλό καιρό και δεν έχει αέρα έρχονται 160 – 180 άτομα την ημέρα στα νησιά.

«Αυτό δημιούργησε και πάλι μία κακή κατάσταση στα νησιά και προσπαθούμε να την βελτιώσουμε. Το καταγγείλαμε στην Ευρώπη και το ανακοινώσαμε εγκαίρως. Δεν είναι κάτι που προσπαθήσαμε να το κρύψουμε. Το ξεπεράσαμε σιγά σιγά ωστόσο οι ροές παραμένουν αυξημένες» τόνισε μιλώντας στο «Θέμα Fm».

Παράλληλα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει καθυστερήσει σε όσα έχει υποσχεθεί στην Τουρκία και αυτό, όπως υποστήριξε, «επηρεάζει τη συμφωνία».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις "διπλής κατεύθυνσης" που δυσκολεύουν την κατάσταση στα νησιά. Από τη μία υπάρχει παρεμπόδιση για να βελτιωθούν οι συνθήκες και από την άλλη η υστερία ότι πρέπει να πέσει η συμφωνία με την Τουρκία, πάση θυσία, μεταφέροντας στην ενδοχώρα μετανάστες» υπογράμμισε.

«Όποιος λέει ότι αν αδειάσουμε τα νησιά θα βελτιωθεί η κατάσταση κάνει λάθος» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έτσι «θα φτάσουμε πάλι στο 2015».

«Το 2017 μεταφέραμε στην ενδοχώρα 27.000 και ήρθαν στα νησιά 19.000» συνέχισε.

Επίσης χαρακτήρισε «ψευδές» το ότι πλήττεται ο τουρισμό λόγω του μεταναστευτικού ενώ προανήγγειλε αλλαγές στις διατάξεις χορήγησης ασύλου «προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χωρίς να παραβιάσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή