ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση Novartis, όλα στο φως

vitsas-yparchei-skandalo-stin-ypothesi-novartis-ola-sto-fos-2231890

«Να είναι όλα στο φως» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis, στην οποία, όπως είπε, «υπάρχει σκάνδαλο».

«Βοά η υφήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το θέμα δεν είναι εάν είναι μεγάλο ή μικρό σκάνδαλο, αλλά εάν είναι σκάνδαλο, παρατήρησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Με αφορμή τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο κ.Βίτσας σχολίασε: «αντί να φτιάχνουν υπερασπιστική γραμμή, να πάρουν θέση επί της ουσίας, αφού λάβουν γνώση της σχετικής δικογραφίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είχε γνώση της δικογραφίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Βίτσας είπε «όχι βέβαια». Του διαβιβαστικού είχε, προσέθεσε, ενώ αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως είπε, η δικογραφία θα διαβιβασθεί στη Βουλή. Εάν υπάρχουν στοιχεία η διαδικασία ορίζει τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, πρόσθεσε, τασσόμενος υπέρ της δεύτερης ενδεχόμενης προοπτικής. Το συμπέρασμα της επιτροπής, θα διαβιβασθεί στην τακτική δικαιοσύνη και ανάλογα με την πορεία της έρευνας που θα διεξάγει θα εξαρτηθεί το θέμα του ειδικού δικαστηρίου, απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Βίτσας ευχήθηκε όλη η Ελλάδα, όλοι οι πολιτικοί να μην εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά, όπως είπε, υπάρχει ο παλιός πολιτικός κόσμος που εμπλέκεται σε τέτοιες διαδικασίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια μέσα από την «παγίωση των συνόρων» και «να φύγουμε από παντού από λογικές αλυτρωτισμού», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συνανάπτυξης μεταξύ των χωρών, όπως είπε.

Επανέλαβε δε, ότι εθνική γραμμή είναι να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό και η λύση-πακέτο να έχει την μορφή διεθνούς συμφωνίας, διεθνούς δικαίου.

Επίσης, δήλωσε ότι διαφωνεί «με κάθε λέξη που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στη συγκεκριμένη ομιλία» στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Όσον αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι για το θέμα δεν θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΛ αλλά η Βουλή, και κάλεσε εκεί «να πάρει θέση ο καθένας».

Παράλληλα τόνισε -«έχοντας μια παραπάνω γνώση», όπως είπε χαρακτηριστικά-, ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)