ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Θα υπερασπιστούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

potami-tha-yperaspistoyme-tin-pliri-diereynisi-tis-ypothesis-2231915

«Θα υπερασπιστούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Είμαστε αντίθετοι με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάνι, σχετικά με την υπόθεση «Novartis».

Το Ποτάμι αναφέρει: «Πριν λίγη ώρα κατατέθηκε στη Βουλή η δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Ελπίζουμε να δοθεί όλος ο χρόνος στους εκπροσώπους των κομμάτων για να ενημερωθούν για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν όλες τις ελληνικές πτυχές του διεθνούς πολιτικό-φαρμακευτικού σκανδάλου, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν, αρχικά από το FBI, και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες και άλλων χωρών, εγείρουν για άλλη μια φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς.

Πρέπει λοιπόν και στην Ελλάδα να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν.

Άλλωστε τα χρήματα των Ελλήνων που δαπανήθηκαν για φαρμακευτική περίθαλψη ήταν αναντίστοιχα με το επίπεδο υπηρεσιών υγείας, αλλά και τον μέσο όρο δαπανών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Όμως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε να ενδιαφέρεται, όχι τόσο για την αλήθεια, αλλά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος.

Οι υπουργοί της, εδώ και μήνες, είχαν μια προνομιακή ενημέρωση για τμήματα της δικογραφίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν ως πολιτικές ρουκέτες σε συνεργασία με κομματικά τους ΜΜΕ.

Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Είμαστε αντίθετοι με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής».