Για απόκρυψη της συμφωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση Ζάεφ η αντιπολίτευση των Σκοπίων

Για απόκρυψη της συμφωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση Ζάεφ η αντιπολίτευση των Σκοπίων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κοινή γνώμη της χώρας είναι πλήρως ενημερωμένη, η λύση (για το θέμα του ονόματος) είναι εφικτή και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

«Στη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, αποδεσμεύτηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αξιοπρεπή λύση των ανοιχτών θεμάτων της Ελλάδας και της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" ως δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών. Για την καλή βούληση που εκδηλώνουν οι δύο πλευρές, η κοινή γνώμη ενημερώθηκε πλήρως. Η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης είναι εφικτή και γι' αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία. Χρειάζεται καλή βούληση και συμβιβασμός από τις δύο πλευρές για να επιτευχθεί λύση, η οποία θα σέβεται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών των δύο χωρών. Για κάθε επόμενο σημαντικό βήμα προόδου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εκ νέου πλήρως» προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε τι αποσκοπεί αυτή, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για αντίδραση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σε όσα ανέφερε χθες, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από την ηγεσία της ΠΓΔΜ να δηλώσει ποιος θα είναι ο προσδιορισμός στη σύνθετη ονομασία και να προετοιμάσει την κοινή γνώμη γι'αυτό.

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη "μακεδονική" κοινή γνώμη; Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι' αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή