Ν.Δ.: Εξόφθαλμη εμπλοκή στη Δικαιοσύνη

Ν.Δ.: Εξόφθαλμη εμπλοκή στη Δικαιοσύνη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις… μαύρες τρύπες, τα κενά και τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της δικογραφίας που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή αναδεικνύει η Πειραιώς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έσπευσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας, καθώς από τη δικογραφία δεν προκύπτουν συγκεκριμένες αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τις καταθέσεις και εμμένοντας στην κατηγορία της για «εξόφθαλμη εμπλοκή» της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, ανεβαίνει το θερμόμετρο, καθώς ο Αντ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση στον Αρειο Πάγο κατά του Αλ. Τσίπρα και του Δ. Παπαγγελόπουλου, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης μίλησε ευθέως για «στημένη» υπόθεση και «στημένους ψευδομάρτυρες».

Η πρώτη εκτίμηση από το «χτένισμα» της δικογραφίας στο Μοσχάτο είναι ότι δεν προκύπτει «κανένα», όπως έλεγαν, «συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα» (όπως λογαριασμοί ή έγγραφα) που να δικαιολογεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση έσπευσε να μιλήσει για μεγάλο σκάνδαλο. Πηγές της Πειραιώς επέμεναν στο γεγονός ότι όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και παρέπεμπαν σε δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί στον «ελεγχόμενο από το Μαξίμου Τύπο», τα οποία είχαν προαναγγείλει το περιεχόμενο των καταθέσεων. Επέμεναν δε ιδιαιτέρως στο εξής παράδοξο: η τελευταία κατάθεση δόθηκε την περασμένη Κυριακή (του συλλαλητηρίου), μέρα κατά την οποία είχε ήδη κυκλοφορήσει το δημοσίευμα με τη σχετική διαρροή, το οποίο μάλιστα συμπεριελάμβανε την εν λόγω κατάθεση. Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι οι μάρτυρες δεν εμφανίζονται να μετείχαν σε διαδικασία χρηματισμού, αλλά υποστηρίζουν ότι «άκουσαν», «τους είπαν», «υποθέτουν».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν προκύπτει από τη δικογραφία ότι η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων έγινε από το FBI, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες «για να προσδώσουν αξιοπιστία στις καταγγελίες τους». Αιχμές άφηνε η Ν.Δ. και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δοθεί η δικογραφία στη δημοσιότητα, ενώ δεν επέτρεψε ούτε να μοιραστούν αντίγραφα στους βουλευτές της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής. Πόσο μάλλον την ώρα που διαρροές από τη δικογραφία εμφανίστηκαν από τη Δευτέρα και, πάντως, πριν διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή. Μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, ο Αδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έστησε τρεις ψευδομάρτυρες» για την υπόθεση και μίλησε για μέρες «μεγάλης ντροπής».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες για «καθεστωτική συμπεριφορά» και για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη με αφορμή τόσο την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Α.Π. τη Δευτέρα, όσο και τις δηλώσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου το βράδυ της Δευτέρας μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι υπουργός, όχι σχολιαστής», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ), η οποία διατύπωσε ερωτήματα για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ομιλία του στη Βουλή στις διαδρομές της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή