Επιστολή Καμμένου προς Τουλουπάκη

Επιστολή Καμμένου προς Τουλουπάκη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με την οποία δηλώνει ότι αποποιείται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και προτίθεται να καταθέσει «ως απλός πολίτης» στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος.

Στην επιστολή του, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι η συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν έγινε ποτέ, υποστηρίζει ότι δεν έχει αποσταλεί στη Βουλή η συγκεκριμένη δικογραφία και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος, ούτως ή άλλως, είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης διά της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς τους εισαγγελείς. «Διά του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή ή κατά άλλους ότι την έχετε ήδη στείλει στη Βουλή, γεγονός που διαψεύδουν και η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι επιθυμεί τη συνέχιση διεξαγωγής της έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς στο πλαίσιο της οποίας επιθυμεί να καταθέσει ως «απλός πολίτης». «Ζητώ τη μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς. Σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός Ελλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα», καταλήγει ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενη εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Κατόπιν αυτού, οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να αποστείλουν «αμελλητί», χωρίς καμία αξιολόγηση, τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και εν προκειμένω αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή