Μητσο­τάκης: «Οχι στη συκοφαντία από κουκουλοφόρους»

Μητσο­τάκης: «Οχι στη συκοφαντία από κουκουλοφόρους»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας την κυβέρνηση να τα βγάλει όλα στο φως, «χωρίς κουκούλες» και να εμφανιστούν οι ανώνυμοι μάρτυρες στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει βαριές κατηγορίες για μεθοδεύσεις και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως επικίνδυνο για τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών, ενώ η Ν.Δ. μίλησε για «αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας» ανάμεσα στην κυβέρνηση και δομές της Δικαιοσύνης.

Με μια σκληρή δήλωση, σε ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό «και τους συνεργούς του» ότι οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια και απέδωσε τα της υπόθεσης Novartis στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και τα νέα μέτρα που έχουν ήδη υπογραφεί. «Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφήνοντας αιχμές για την ανωνυμία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει: «Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του ελληνικού λαού». Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί να συκοφαντείται «μια ολόκληρη παράταξη», αλλά και «να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει». Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν γίνονται καθεστώς, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι το κράτος δικαίου «πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος» και ότι όσοι μετέχουν στη «βρώμικη αυτή επιχείρηση», θα λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού και της Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, και αφού ήδη η Πειραιώς επιμένει ότι η κυβέρνηση «δεν τήρησε καν τα προσχήματα, εκφράζοντας αξιολογική κρίση για το περιεχόμενο της δικογραφίας», η Ν.Δ. χαρακτήριζε «θεσμικά αδιανόητη» τη δημόσια παραδοχή του Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που επιβεβαιώνει, κατά την Πειραιώς, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει «μια πρωτοφανή σκευωρία», εξ ου και καλεί τους μάρτυρες να καταθέσουν στη Βουλή. Η επιχειρηματολογία της Πειραιώς γύρω από τους μάρτυρες με τις «κουκούλες» συνδέεται τόσο με την ουσία της υπόθεσης όσο και με το γεγονός ότι εφόσον συσταθεί Προκαταρκτική, οι προστατευόμενοι μάρτυρες –οι οποίοι, πάντως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. είθισται διεθνώς να συμπληρώνουν τη δικογραφία και τις καταθέσεις μαρτύρων με ονοματεπώνυμο– θα πρέπει να εμφανιστούν στη Βουλή. Το «ναι σε όλα» διά στόματος Μαρίας Σπυράκη που λέει η Πειραιώς, συνδέεται, από την άλλη, και με την απαίτηση η κυβέρνηση να δεχθεί από την πλευρά της να ρίξει φως στην υπόθεση Καμμένου και την πώληση αμυντικού υλικού στη Σ. Αραβία. «Καθυστερεί ο φάκελος για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός πρωταγωνιστής, Βασίλης Παπαδόπουλος, δεν προσήλθε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς», τόνισε η κ. Σπυράκη (ρ/σ Real).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή