Κρεμαστινός: Περισσότερα στοιχεία για τη Novartis το ταχύτερο δυνατό

Κρεμαστινός: Περισσότερα στοιχεία για τη Novartis το ταχύτερο δυνατό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη «το ταχύτερο δυνατό να αναζητηθούν περισσότερα στοιχεία» για την υπόθεση Novartis, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». «Εγώ νομίζω ότι η εξεταστική ή προανακριτική (επιτροπή) είναι αναγκαία για να τελειώσει αυτή η ιστορία, διότι εάν δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει το θέμα προς τη δικαστική διερεύνηση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά τα οποία βλέπω και ακούω νομίζω ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν σε δικαστικό επίπεδο αποδείξεις».

«Το να λέει κάποιος π.χ εγώ ξέρω ότι κάποιος διακίνησε λεφτά και τα πήγε εκεί και υπολογίζω ότι είναι τόσα, αυτό είναι απολύτως τίποτε», συνέχισε, προσθέτονας πως «πρέπει να πεις ότι ο τάδε ήταν που τα έδωσε στον τάδε και ο τάδε να ψαχτεί, να δούμε αν τα κράτησε αυτός ή τα προχώρησε παραπέρα. Αυτή είναι η ιστορία».

Στο ερώτημα αν του προκάλεσε έκπληξη η υπόθεση, ο ίδιος απάντησε αρνητικά καθώς, όπως σημείωσε, γνωρίζει πώς κινούνται οι πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου. «Το θέμα είναι ο εντοπισμός των ευθυνών και των προσώπων" είπε και εκτίμησε πως «όταν αποδεικνύεται ότι έχουν δοθεί εκατομμύρια σε ανθρώπους, προκειμένου για τον "άλφα" ή τον "ωμέγα" λόγο να ευνοήσουν τη διακίνηση προϊόντων φαρμακευτικών, είναι σκάνδαλο. Το θέμα είναι πού κατέληξαν τα λεφτά τελικά», είπε.

«Έπρεπε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να ζητηθούν από το FBI περισσότερα στοιχεία, δηλαδή είτε μαγνητοταινίες, είτε φωτογραφίες, είτε καταθέσεις κάπου, είτε ο,τιδήποτε, ή off shore εταιρείες, δηλαδή αυτά το FBI πρέπει να τα έχει βρει ή να τα ξέρει. Αυτά πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα γιατί, μέχρι τώρα, τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν στη δημοσιότητα και οι δικαστές, όταν φτάσει προς τα δικαστήρια, αυτό θα ζητήσουν», σημείωσε επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή