Το περιβάλλον Καραμανλή επιβεβαιώνει τον Αβραμόπουλο

Το περιβάλλον Καραμανλή επιβεβαιώνει τον Αβραμόπουλο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «άθλια υπόθεση» με χαρακτηριστικά «σκευωρίας» έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προαναγγέλλοντας ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο κατά των «ψευδομαρτύρων», όπως και αίτημα να ανακληθεί η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης από «κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά».

Την ίδια ώρα, ο Ελληνας επίτροπος, δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις για τις δύο υποθέσεις που χειρίστηκε ως υπουργός Υγείας – την υπόθεση του μοριακού ελέγχου του αίματος και των εμβολίων για την πανδημία γρίπης, τόνισε, απαντώντας στον ισχυρισμό της δικογραφίας ότι ο ίδιος «παρέσυρε τον Καραμανλή», πως ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε και του απένειμε μάλιστα εύσημα για τους χειρισμούς του. «Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή», σημείωσε.

Τον κ. Αβραμόπουλο επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Καραμανλής μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του που υπογράμμιζαν ότι «σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

«Η υπόθεση αυτή προσωπικά δεν με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή και άθλια υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές κατά δικαστικών

Ο Ελληνας επίτροπος άφησε μάλιστα αιχμές για τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν διεξαχθεί ανεξάρτητη και σοβαρή δικαστική έρευνα. «Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας και καμία σκευωρία από όπου κι αν αυτή οργανώνεται δεν μπορεί να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου», σημείωσε. Μίλησε μάλιστα για «ψευδομαρτυρικές καταθέσεις που σπιλώνουν πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδος», και οι οποίες, όπως είπε, στηρίζονται σε «εικασίες και αοριστολογίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή