Αβραμόπουλος: Η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ

Αβραμόπουλος: Η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής «θα διασφαλίσει μία καλύτερη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης για το κοινό όφελος και της Αλβανίας και της ΕΕ», επισήμανε, σε δηλώσεις του, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Φατμίρ Ξαφάι.

Όπως παρατήρησε ο επίτροπος, αυτή η συμφωνία, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη στο μέλλον συνοριοφυλάκων στην Αλβανία, «θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες συμφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια».

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε να γίνει η Αλβανία σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε, η Αλβανία είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, ιστορικά και γεωγραφικά, «και στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής αστάθειας, μοιραζόμαστε τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα της μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης, της καλύτερης διαχείρισης των συνόρων μας και της επαρκούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας».

«Μοιραζόμαστε μία κοινή ιστορία και το μέλλον μας μπορεί μόνο να είναι κοινό και ευρωπαϊκό», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή