Τη δημιουργία 5ου κλάδου στα λύκεια για είσοδο στις στρατιωτικές σχολές πρότεινε ο Πάνος Καμμένος

Τη δημιουργία 5ου κλάδου στα λύκεια για είσοδο στις στρατιωτικές σχολές πρότεινε ο Πάνος Καμμένος

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει ήδη καταθέσει πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας, να υπάρξει πέμπτος κλάδος κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο, όπου όποιος τον επιλέγει, θα πρέπει να έχει ως μόνη επιδίωξη την είσοδό του στις στρατιωτικές σχολές, ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Βάρη Αττικής.

«Με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Βίτσα, κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές», πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας μελλοντικός στρατιωτικός ηγέτης, διαπιστώνοντας πως το επιχειρησιακό περιβάλλον «έχει πλέον μόνο μια σταθερά: Τη συνεχή αλλαγή».

«Ο αξιωματικός που εκπαιδεύουμε σήμερα, ο μελλοντικός αρχηγός του 2050, πρέπει να διαθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Πέρα από τις πολεμικές αρετές, τη φιλοπατρία, τη σωματική και ψυχική αντοχή, πρέπει να γνωρίζει τα της πολεμικής τέχνης, τη στρατιωτική τεχνολογία η οποία προηγείται σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής, να μπορεί να μελετά διαρκώς το εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, να προσλαμβάνει τα μηνύματά του, να τα προσαρμόζει και να προσαρμόζεται. Αλλά και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Να υποστηρίζει τις αξίες και το ρόλο για τον οποίο υπάρχει. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια στρατιωτική παιδεία ευρύτατου φάσματος, που δεν σταματά με το πέρας της σχολής, ούτε καν με την αποστρατεία, καθώς αργότερα ο αξιωματικός συνεχίζει να προσφέρει έργο στην υπηρεσία και την κοινωνία, μόνο και μόνο με το ήθος, την παρουσία και τη διαχρονική του αξία», επισήμανε σχετικά..

Απευθυνόμενος προς τους νέους και νέες ευέλπιδες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου τους, τους προέτρεψε να τηρούν την παράδοση της σχολής: «Οι υπουργοί και οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται, και η εντολή είναι αυτή που ακούτε όταν παραλαμβάνετε οι ευέλπιδες τη σημαία. Κατά την παράδοση και παραλαβή της σημαίας, σας λέει να τηρείτε τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους της σχολής. Είναι στα δικά σας χέρια η παράδοση της σχολής. Και να ξέρετε ότι αυτό το καθήκον είναι ύψιστο», ανέφερε σχετικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καμμένος επικαλέσθηκε «κάποιες φράσεις από το δοκίμιο που όλοι εσείς γνωρίζετε, το γράμμα του Παύλου Μελά: «Η ζωή είναι πόλεμος και χρέος σου η νίκη, πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Νεαρέ εύελπι να επιμένεις πάντα στο σκοπό σου και τα όνειρά σου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, πρώην διοικητές της σχολής, οι τοπικές αρχές κ.ά.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή