Μαρέβα Μητσοτάκη: «Επιχείρηση εξόντωσής μου»

Μαρέβα Μητσοτάκη: «Επιχείρηση εξόντωσής μου»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν χθες το πρωί τα γραφεία της εταιρείας ενδυμάτων Zeus + Dione που ανήκει στη σύζυγο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στις 3.40 τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο των γραφείων, που βρίσκονται στην οδό Τάκη 6 στου Ψυρρή, εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και δοχεία με εύφλεκτο υγρό που προκάλεσαν φωτιά. Από την πυροδότηση-ανάφλεξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού προκλήθηκε περιορισμένης έκτασης φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να μαυρίσει η είσοδος του κτιρίου. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο περισυνέλεξαν από το σημείο της επίθεσης τέσσερα γκαζάκια βουτανίου, καθώς και υπολείμματα από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία πιθανολογείται ότι περιείχαν εύφλεκτο υγρό, πιθανότατα βενζίνη.

Η ανάφλεξη του μηχανισμού, πιθανότατα δε και οι κινήσεις των εμπρηστών καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε στο σημείο. Το σχετικό οπτικό υλικό παρελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση για την υπόθεση ανετέθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Αντιδράσεις

Η εμπρηστική επίθεση προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο να σχολιάσει για την επίθεση στο γραφείο της συζύγου του ότι «εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους που έχουν βάλει στόχο να πλήξουν εμένα. Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει». Ακολούθησε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στην επιχείρηση της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη». Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έσπευσαν να προσθέσουν ότι «η προσπάθεια, όμως, του κ. Μητσοτάκη να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη».

Η ίδια η κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη «έδειξε» με δήλωσή της προς την πλευρά της κυβέρνησης: «Από τη μέρα που ο σύζυγός μου Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα τα επίπεδα. Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα. Οι εγκέφαλοι αυτής της επιχείρησης βρίσκονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Τα εκτελεστικά τους όργανα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, κατασκευάζουν ιστορίες και εξαπολύουν συκοφαντίες και ψέματα. Δικαιολογούν ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες. Ολοι γνωρίζουν τι θέλει να πετύχει αυτό το παρακράτος εναντίον μου, αλλά δεν θα το πετύχει. Ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου θα φοβηθούμε. Οσο κι αν κακοποιήσουν την αλήθεια, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν πρόκειται να με λυγίσουν. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου, χωρίς να δειλιάσω απέναντι στην αλητεία και στην τρομοκρατία.  Δύναμή μας, η αντοχή μας. Είναι δειλοί και θα ηττηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή