Σκευωρία τύπου ’89 από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η Χαρ. Τρικούπη

Σκευωρία τύπου ’89 από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η Χαρ. Τρικούπη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκευωρία τύπου 1989» χαρακτηρίζει για ακόμη μία φορά το ΠΑΣΟΚ τα όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από την υπόθεση Νovartis. Απαντώντας, ως είχε προαναγγελθεί, θετικά στο επίσημο πλέον αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ζητεί παράλληλα από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει «απερίσπαστη» στη δουλειά της ώστε να έρθουν στο φως όλες οι πλευρές της υπόθεσης. Η Χαρ. Τρικούπη, που σε προηγούμενες ανακοινώσεις της είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την αρνητική στάση του κόμματος του Αλ. Τσίπρα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τα μέτρα για «μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», χαρακτηρίζει «ντροπή» το γεγονός πως ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. δεν αναφέρθηκε στο θέμα «αποφεύγοντας την αυτοκριτική». Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ βάζει στο τραπέζι το θέμα της συμπερίληψης στην προανακριτική επιτροπή των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ «οι οποίοι το 2015 “ξέχασαν” να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων».

Tην ίδια ώρα, ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, απάντησε στα περί σκανδάλου, λέγοντας πως «βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο», προαναγγέλλοντας «θεσμικές πρωτοβουλίες» ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στο ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν εν γένει την κυβερνητική πολιτική, όπως φαίνεται από την κριτική σε ακόμα δύο κρίσιμα μέτωπα. Συγκεκριμένα η Χαρ. Τρικούπη εξαπολύει επίθεση για την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, επισημαίνοντας μια αποστροφή του Αλ. Τσίπρα περί «εποπτείας», που για το ΠΑΣΟΚ είναι «ομολογία επιστροφής στο 2014, με επιπλέον 86 δισ. επιβάρυνση». Οσον αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων, το ΠΑΣΟΚ εμμένει σταθερά στη λύση-πακέτο που θα αποκλείει τους αλυτρωτισμούς.

«Kίνημα τόλμης»

Αναφορές με πολλαπλά μηνύματα είχε η ομιλία του Στ. Θεοδωράκη στη «συνάντηση αντιπροσώπων» του Ποταμιού, που έλαβε χώρα την Κυριακή και συνοδεύτηκε από την εκλογή νέου πολιτικού συμβουλίου. Αρχικά αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, την υπόθεση Novartis, εκφράζοντας μια πιο προωθημένη άποψη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως έκανε λόγο για υπουργούς και κομματικούς παράγοντες αλλά και «πρόθυμους αναλυτές» που μετέχουν σε μια σύγκρουση χωρίς κανείς να δίνει τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει. Ο κ. Θεοδωράκης νωρίτερα είχε καλέσει την κυβέρνηση να δείξει σεβασμό στους κανόνες, χαρακτηρίζοντας «ρωμαϊκή αρένα» τη διεξαγόμενη πολιτική αντιπαράθεση. Οσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, που οδεύει προς το ιδρυτικό του συνέδριο, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος, έβαλε ωστόσο ψηλά τον πήχυ. «To Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως κίνημα τόλμης και ευθύνης ή δεν θα υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά βάζοντας ως «προαπαιτούμενο» το σπάσιμο των κομματικών δεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή